Home Vijesti World Music Fest Zeman u Novom Pazaru

World Music Fest Zeman u Novom Pazaru

255
0

Ovogodišnji muzički festival World Music Fest Zeman održatiće se u online formatu.

Organizatori poručuju da i pored svih nedaća koje ovo teško vrijeme sa sobom nosi, odlučni su u borbi za realizaciju ovogodišnjeg festivala.

“Mi smo riješili i došli smo do realizacije. Male su promjene ali ništa neće remetiti kvalitet festivala. Moram istaći da će izvođači biti i iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine ali i Makedonije. To nas posebno raduje. Ono što odvaja ovaj festival jeste sam kvalitet, a to se odnosi prije svega na učesnike jer su to sve školovani akademski građani koji se ne bave muzikom samo iz hobija”, kazao je Mirza Redžepagi, umjetnički rukovodilac festivala.

Shodno situaciji, broj učesnika je ograničen.

“Prijave su bile ograničene ove godine shodno cijeloj situaciji u kojoj se nalazimo. Imali smo oko 55 prijava ali smo se na kraju odlučili za 10 najboljih. Velika čast nam je što ovako mlad festival traje i priznat je od strane svih, a posebno mladih”, završava iz organizacionog odbora, Kenan Mačković.


Zeman jedan je od najmlađih festivala u regionu, i neguje muziku nastalu mešanjem savremenih muzičkih pravaca sa tradicionalnom muzikom.

 

SANA