Home Vijesti Medresa Gazi Isa-beg sutra dočekuje narodne poslanike u Skupštini Srbije, svoje svršenike

Medresa Gazi Isa-beg sutra dočekuje narodne poslanike u Skupštini Srbije, svoje svršenike

412
0

Medres Gazi Isa-beg kao najstarija odgojno-obrazovna ustanova u Sandžaku ponosno priređuje doček, kako kažu, ljudima koji su legitimno i legalno izabrani ispred Bošnjačkog naroda da budu njihovi predstavnici u Skupštini Srbije. Akademika Muamera Zukorlića, dr. Misalu Pramenković, dr. Jahju Fehratovića i Samira Tandira dočekat će najviši njeni predstavnici.

 

-Desilo se da su svi završili Medresu, jedno u Sarajevu ostali u Novom Pazaru. Htjeli smo da se to zna, da ih vratimo na temelje odakle su došli jer vjerujemo da je dobrim dijelom i Medresa zaslužna sa svojim utjecajem i misijom da oni budu tu gdje jesu i da ih još jednom podsjetimo da imaju poseban emanet da svoj posao obavljaju u duhu onoga što su učili u Medresi. S druge strane, željeli smo naglasiti da Medresa ne samo kroz narodne poslanike već i sve učenike koji su na odgovornim mjestima svjedoči da to nije jednodimenzionalna škola. Nekada su se svodili njeni imami da budu isključivo to. Islam j mnogo viđe od toga, Medresa je mnogo više od toga. S ovim prijemom željeli smo to pokazati da imamo i mi ljude koji mogu obaljati sve što im je povjereno i to na mnogo kvalitetniji način nego što to rade drugi, kaže prof.dr.  Mustafa Fetić  član Uprave Medrese

Prema riječima prof. Mersada Curića učenici Medrese svestrano su obrazovani što im omogućava da mogu da studiraju bilo koji fakultet nezavisno od toga da li je to islamski ili bilo koji drugi.

-Naši učenici izlaze s takvim znanjem da su najbolji ili među najboljima na fakultetima gdje studiraju. Imamo i povratne informacije i pripremamo nađe učenike da budu najbolji prije svega u odgojnom segmentu ali i u obrazovnom, sticanju znanja i navika.