Dr. Muratović: Narod neće trpjeti bahato ponašanje gradskih vlasti

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Odbornički klub SPP-a održao je konferenciju za medije na kojoj je o aktuelnim temama govorio odbornik dr. Admir Muratović. Osvrnuo se na selektivno sprovođenje mjera od strane lokalne samouprave, a kada su u pitanju ograničenja usljed epidemije korona virusa.

“Ne možete vi da donosite određene odluke i kada su u pitanju ljudi koji nisu iz vaše političke organizacije onda ćete nad njima da ih sprovodite, a kada su, recimo, vlasnici tih objekata neko ko je involvirani član vladajuće političke organizacije, onda ti objekti bez problema rade, te vlasnike niko ne kažnjava, još se snimaju i na onako jedan neprimjeren način pokazuju javnosti: “E mi možemo, mi smo povlaštena grupa, nama ne možete ništa”… U prilog ovoj tvrdnji – restoran, kafić, šta god, u hali Pendik radio je svo vrijeme trajanja pandemije, svo vrijeme trajanja vanrednog stanja. Kakva je to poruka?”, istakao je dr. Muratović.

Ukazao na nedoslijednost v.d. direktora OB u Novom Pazaru Meha Mahmutovića, ističući raskorak u njegovim riječima i djelima.

“Kako je moguće da direktor OB svo vrijeme trajanja skupštinskog zasijedanja ima masku na svom licu, prijeti svima koji nemaju masku, a nakon toga se pojavljuje u ambijentu određenog slavlja bez maske, gdje je socijalna distanca među ljudima 20 cm, e pa ko će takvim ljudima onda da vjeruje da sve ovo što nama predstavljaju je stvarna istina, ili pokušaj zastrašivanja i porobljavanja svijesti, a nakon toga i porobljavanja ljudi”, dodao je dr. Admir Muratović.

Dr. Muratović govorio i o kredibilitetu Mahmutovića, čovjeka koji se usudio da podnese tužbu protiv ljekara heroja. Poručio da građani Novog Pazara takav odnos više neće trpjeti.

“Pred samu skupštinu prijetili su ljekarima. Na samoj skupštini prijetili su ljekarima. Meho Mahmutović izlazi i prijeti dr. Hanadi Hajdinović kako će joj oduzeti licencu. Meni govori kako neću moći da odem za ambasadora. Ovome prijeti ovo, onome prijeti ono. Ne znam kakvo je to bahato ponašanje. I onda kaže kako trebamo da poštujemo ljekare, a on podnio 23 krivične prijave protiv svojih kolega. Zamislite takvog direktora koji podnese prijave protiv svojih kolega koji su rizikovali život u situaciji korone kako bi spasili pojedince, čovjek koji nije jednog dana obukao skafander, čija je situacija sa zdravstvenim stanjem i izgovorom da se povukao sa funkcije zbog problema sa srcem više nego interesantna, a onda poslije toga dolazi bahatiji nego ikada. Ovaj grad i ovaj narod to ne zaslužuje i ovaj narod i ovaj grad to neće trpjeti”, poručio dr. Muratović.

Prokomentarisao i direktne prijetnje koje su mu ovih dana upućene.

“Ja moram priznati da sam iznenađen, jer je to prvi put da me neko za dvadeset godina direktno pozove. Svakako je taj dobio adekvatan odgovor. Ne, ne plašim se za svoju bezbjednost, iako znam sa kim imam posla. Ne, nećemo šutjeti kada je u pitanju moja spremnost da iznosim stavove. Zašto? Zato što me niko nije tjerao da se kandidiram i postanem izabrani predstavnik ovoga naroda. To podrazumijeva i činjenicu da vi morate da govorite i neke stvare koje se određenim strukturama ne sviđaju. Pošto je za mene pitanje imana plašiti se narkodilera, ne, ne plašim se, ne strahujem za svoju bezbjednost. Svakako, jesam neko ko ozbiljno tretira sve izazove. Ne želim da se ovo sad shvati kao neka prijetnja što ću reći, jer nije to moj način govora niti djelovanja, ali, što bi rekli naši stari: “Motka uvijek ima dva kraja”. Toliko”, završio je dr. Muratović.

Cijelu konferenciju pogledajte u večerašnjem izdanju Teme dana na STV odmah nakon Dnevnika.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img