Prvi savremeni diskont u Srbiji dolazi i u Novi Pazar: OTKRIVAMO vam 5 zanimljivih činjenica o LIDLU

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Lidl uskoro otvara vrata svoje prve prodavnice u Novom Pazaru, nudeći jednostavnu i brzu kupovinu svim potrošačima. Uvek sveže voće i povrće, mlečni proizvodi, topla peciva iz Lidl pekare, specijalne akcije i tematske nedelje su samo neke od stvari u kojima će Novopazarci imati priliku da uživaju prilikom svake posete prodavnici. U nastavku vam otkrivamo još pojedinosti koje Lidl čine jedinstvenim na našem tržištu.

  1. Prvi savremeni diskont u Srbiji

Prema tipu prodavnice Lidl je savremeni diskont, a to znači: odabran asortiman, jednostavna kupovina i najbolji odnos cene i kvaliteta. Lidl je u svetu prepoznat po tome da potrošačima omogućava „pametnu kupovinu”– isti raspored kategorija u prodavnicama, prostrani parking, veliki prolazi između rafova, probran asortiman stranih i domaćih dobavljača, kao i manje čekanje u redovima, što sve zajedno doprinos da se kupovina u Lidlu obavlja za kraće vreme.

  1. Lidlova pekara – sveže pečeno više puta na dan

Još pri prvom pogledu na vitrine Lidl pekare, vidljiv je bogat asortiman, koji u svom sastavu ima zavidan izbor slanih i slatkih peciva, do velike ponude raznih vrsta hleba za kupce koji žele da isprobavaju nove ukuse. Ali ono čime se ova pekara ističe je da se peciva peku nekoliko puta dnevno, pa su uvek sveža, hrskava i neodoljivo mirisna.

Potreba za očuvanjem higijene, bezbednosti i ispravnosti proizvoda, kao i mogućnost da potrošači sami odaberu proizvod, ostvarena je kroz sistem samoposluživanja bez kontakta, pa se pecivo ne uzima rukama već za to postoje hvataljke kojima se proizvodi direktno stavljaju u papirne kese, a potrošači mogu da koriste i jednokratne rukavice.

  1. Lidlovo sveže meso – zapakovano u proizvodnji, prvi put otvoreno na vašem stolu

Kako se kao najvažnija karakteristika prilikom kupovine mesa ističe upravo svežina, u Lidl prodavnice sveže meso stiže svakog dana i nikada se ne zamrzava. Posebno je značajno da se meso prodaje isključivo zapakovano, što znači da je potpuno zaštićeno od spoljnih uticaja, a pakovanja su higijenska, jer se pakuju u strogo kontrolisanim uslovima. Na ovaj način ostvaruju se mnoge prednosti, između ostalog i ta da Lidl sveže meso ne dolazi u kontakt sa drugim vrstama proizvoda ovog tipa, čuva se svežina i održava nepromenjen izgled i ukus.

Garanciju kvaliteta označava INMES SERTIFIKAT – Institut za higijenu i tehnologiju mesa sa šezdesetogodišnjim iskustvom rada u kontroli mesa koji, između ostalog, garantuje kontrolisan proces proizvodnje „od njive do trpeze“, uz redovan nadzor uslova proizvodnje kod dobavljača, kao i osiguran kvalitet i bezbednost proizvoda sprovođenjem višestrukih laboratorijskih analiza.

  1. Ponuda neprehrambenih artikala

Lidl redovno osvežava asortiman kroz kratkotrajne promocije dodatnih prehrambenih proizvoda, ali ono što ga posebno izdvaja jeste ponuda neprehrambenih proizvoda. Tako se u Lidlu mogu pronaći proizvodi kao što su mali kućni aparati, kuhinjski uređaji, igračke, alati, kućni dekor, oprema za baštovanstvo i još mnogo toga. Lidl u svom asortimanu nudi i udobnu odeću za sve prilike, koja nosi Hohenstein oznaku i odlikuje je nemačka garancija kvaliteta.

Ukoliko se potrošači predomisle nakon kupovine i požele da određeni artikal vrate, u Lidlu to neće biti problem, budući da postoji mogućnost vraćanja robe u roku od 30 dana od dana kupovine, ukoliko iz bilo kog razloga ona ne odgovara!

  1. Tematske nedelje u Lidlu

Jedinstven po mnogo čemu, prvi savremeni diskont u našoj zemlji razlikuje se i po svom konceptu „tematskih nedelja“. Naime, skoro svake nedelje, potrošače čeka novo iznenađenje, jer se asortiman iznova osvežava novim proizvodima koji nisu karakteristični za naše podneblje. Ove tematske nedelje vode nas u kuhinje različitih delova sveta, a nisu zaboravljeni ni vegani, kao ni oni koji uživaju u XXL pakovanjima, budući da postoje tematske nedelje rezervisane samo za njih.

O Lidlu

Kompanija Lidl deo je nemačke Švarc grupe (Schwarz Gruppe), jednog od vodećih prehrambenih trgovinskih lanaca u Evropi. Posluje u 32 zemlje širom sveta i broji više od 310.000 zaposlenih. Na osnovu nacionalnih nagrada za najboljeg maloprodavca u više zemalja Evrope, Lidl je nosilac priznanja „Retailer of the Year Europe” za 2018/2019.

Lidl je u Srbiji svoje prve prodavnice otvorio u oktobru 2018. godine i trenutno ima 43 prodavnice u 29 gradova širom zemlje. Imamo dugoročne planove sa ciljem da potrošačima širom Srbije ponudimo jedinstveno iskustvo kupovine i najbolji odnos cene i kvaliteta, po čemu smo prepoznati u svetu.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img