Home Vijesti Tandir: Lokalna vlast u Tutinu odgovorna što građani nemaju vodu

Tandir: Lokalna vlast u Tutinu odgovorna što građani nemaju vodu

691
0

Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja Samir Tandir obraćajući se u Narodnoj skupštini Republike Srbije naglasio da je za to što građani u Tutinu nemaju vodovod, najviše odgovorna lokalna vlast koja se tamo ne mijenja već 20 godina.

“Kada govorimo o nivou odgovornosti treba da budemo realni i da pogledamo koliko sam ja i moja stranka bili u vlasti, šta smo to obnašali od funkcija, pa tek onda da savjetujemo i solimo pamet nekim drugima. Tačno je spominajla se danas ovdje i koalicija u Sjenici, mi smo sa našim partnerima iz SNS-a i SPS-a napravili koalicionu vlast koju su pojedinci pokušali vanzakonskim sredstvima da sruše, zatekli smo tamo jako tešku situaciju i mislim da ćemo uz podršku vlade RS-a i svih ministarstava rešavati nagomilane probleme. Što se tiče Sandžaka, Sandžak nije samo Novi Pazar, to su i Prijepolje , i Priboj, i Nova Varoš, i Tutin i Sjenica, i sve građanke i građani koji žive u Sandžaku, poprilično teško žive i Bošnjaci, i Srbi, i Crnogorci i Romi.”

Svi mi zajedno ovdje moramo da radimo da i Srbija i Sandžak budu najbolje mjesto za život, za sve građane i građanke koji žive na tim prostorima, zaključio je narodni poslanik Samir Tandir.