Home Vijesti Dženan Ademi treći u svijetu, Muzafer Čepeljac najavio svoj povratak na binu

Dženan Ademi treći u svijetu, Muzafer Čepeljac najavio svoj povratak na binu

333
0

Uz suze radosnice i vatromet ispred kluba gdje je sve počelo porodica i prijatelji dočekali su Dženana Ademija i njegovog trenera Muzafera Čepeljca sa svjetskog juniorskog prvenstva u Rumuniji, gdje je ovaj mladi Novopazarac osvojio treće mjesto i bronzanu medalju. Kažu da bronza sija kao zlato, uzimajući u obzir da je Dženan prije samo nekoliko nedjelja na Balkanskom prvenstvu pobijedio ovogodišnjeg svjetskog juniorskog prvaka. Nakon što su se odmorili od puta, obišli smo ih u BBK Warrior Gym-u i razgovarali o utiscima sa takmičenja. Skromni, a zlatni momak Dženan ističe da je ponosan na veliki uspjeh. Iako su mnogi, izrevoltirani činjenicom da su sudije odlučile da bude treći, iako je očigledna razlika između njega i prve dvojice, pisali na društvenim mrežama o tome, Dženan nije htio komentirati sudijsku odluku, dodavši da će mu ovo biti podstrek da iduće godine bude bez premca u juniorskog kategoriji.

Najviše zasluga za njegov uspjeh nosi Muzafer Čepeljac, čovjek koji je od prvog dana vjerovao u njega, sve što je znao i imao uložio je u svog Džeku, kaže, i nije mu žao, dodaje, jer on najbolje zna kako se nose medalje sa svjetskih revija.

Za našu televiziju ekskluzivno najavio svoj povratak na binu. Ovoga puta u sasvim novoj kategoriji. Pripremaće se sa Džekom, a njegov povratak obilježiće veliki brojni seminari od kojih će se okoristiti svi ljubitelji ovog sporta.

O trnovitom putu do uspjeha, brojnim odricanjima i preprekama, uspjehu koji je došao preko noći, te o savjetu za mlade sportiste i rekreativce pogledajte u večerašnjem izdanju emisije “Iz svijeta sporta” na STV sa početkom od 20h.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA