Home Vijesti NUNS: Oštra osuda napada na novinara u Tutinu

NUNS: Oštra osuda napada na novinara u Tutinu

327
0

Nezavisno udruženje novinara Srbije najoštirije osuđuje napad na novinara, glavnog i odgovornog urednika Sandzačke tv mreže iz Tutina, Amira Numanovića. Kolegu Numanovića napao je muškarac, njegov sugrađanin sinoć oko 19:30 časova u blizini njegove kuće.

Napadač koji je poznat novinaru izvršio je napad je jer je bio nezadovoljan prilogom koji je emitovan u junu ove godine na pomenutoj televiziji, a u vezi je sa prikupljanjem novca od građana za asfaltiranje puta u delu Dobri dug u Tutinu. Kako je NUNS – u potvrdio Numanović. napadač je mu je na ulici u blizini porodične kuće iz auta uputio brojne psovke i pretnje pa između ostalog i zapretio da će ga ,,prebiti” i ,,polomiti noge”, nakon čega je izašao iz auta sa namerom da ga fizički napadne. Sukob je izbegnut samo zato što je Numanović bio dovoljno pribran i sklonio se u svoju kuću kako njegova porodica ne bi prisustvovala fizičkom obračunu.

Slučaj je prijavljen policiji i u jutarnjim časovima Naumović je dao izjavu.

NUNS pozdravlja brzu reakciju policije i podseća da je ovo 142  po redu incident (pritisci i napadi) koji je učinjen na štetu novinara u ovoj godini koja beleži rekordne brojke kada je bezbednost novinara u pitanju zbog čega smo jako zabrinuti.

NUNS,

17.09.2020.