Jakupi: SPP-u u CG očekuje jače ministarstvo od nadležnog za manjine

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Objavljeni su konačni rezultati parlamentarnih izbora u Crnoj Gori. Stavljen je, kako kažu, konačan pečat na trodecenijsku vladavinu Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića nastale iz temelja Saveza komunista.

Prema zvaničnim rezultatima parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, koalicija “Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović” osvojila je 30 mandata, koalicija “Za budućnost Crne Gore” 27, koalicija “Mir je naša nacija” deset, a platforma “Crno na bijelo” četiri mandata.  Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka imaće po tri poslanika, a SDP dva. Po jednog predstavnika imaće Albanska lista i koalicija “Jedonoglasno”.

Mi očekujemo da je to konačan pečat na poraz Mila Đukanovića s obzirom  da smo očekivali da će rezultat biti i potvrđen i da je sad ostao onaj manje težak dio da se opozicija dogovori oko raspodjele mandata, tačnije raspodjele ministarskih mjesta i raspodjele vlasti,kaže Arben Jakupi, SPP CG

Iz SPP-a u CG očekuju da im pripadne jače ministarstvo nego što je ministarstvo za manjine.

-Neće biti samo Ministarstvo za manjine već očekujemo drugo, a s obzirom na to da su u toku pregovori ne bi bilo korektno da iznosim sada detalje koje bi to ministarstvo moglo da bude ali očekujemo neki jači resor da pripadne SPP-u.

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img