Home Vijesti Novinar štrajkuje glađu u Novom Pazaru, traži tačan broj umrlih

Novinar štrajkuje glađu u Novom Pazaru, traži tačan broj umrlih

226
0

Ruždija Šabotić, novinar iz Novog Pazara, danima je sa ostalim građanima okupljenim oko Incijative slobodnih građana Novog Pazara protestovao ispred uprave Opšte bolnice Novi Pazar, jutros je počeo štrajk glađu.

Šabotić je počeo da štrajkuje glađu ispred dijagnostičkog centra Opšte bolnice, u kojoj je smeštena kancelarija direktora ove institucije – dr Meha Mahmutovića. Sinoć je Šabotić ispred bolnice u Novom Pazaru parkirao automobil, kako bi imao gde da provodi noć, ali mu je auto pauk službom jutros isporučen ispred njegove kuće po direktivi kako kaže, vršilaca dužnosti bolnice,

Međutim, veliki broj pripadnika privatnog obezbeđenja i policije jutros je ubeđivalo Šabotića da se skloni iz kruga bolnice, koji je, navodno “crvena zona”, mada je Šabotić seo ispred dečijeg odeljenja, koji je “zelena zona”. On se sklonio i kako i sam kaže, dokazao da poštuje institucije.

Šabotić kao glavne zahteve štrajka glađu označio da on, “ali i svi građani žele da se konačno izađe sa tačnim brojem” preminulih od posledica koronavirusa, “bez peglanja podataka”.

On zahteva i da se javnost Novog Pazara i cele zemlje obavesti za šta su potrošene donacije kao i da se smeni direktor Opšte bolnice Novi Pazar dr Meho Mahmutović i njegovi najbliži saradnici.

Takođe, među zahtevima se nalazi i smena bivšeg kordinatora bolnice Novi Pazar, a sada državnog sekretara ministarstva zdravlja, dr Mirsada Đerleka sa te funkcije, kao i zahtev da se Više javno tužilaštvo hitno uključi u proces i pokrene istragu na osnovu informacija koje su iznošene u javnosti, uz kazne odgovornih za situaciju sa koronavirusom u Novom Pazaru.

Ipak Novopazarac Ruždija Šabotić prekinuo je, kako je rekao, na savet lekara, jutros započeti štrajk glađu.
On je na svom Fejsbuk profilu napisao da je odluku o prekidu štrajka glađu doneo zbog zdravstvenih tegoba i nakon što su mu lekari Hitne pomoći to savetovali pošto su mu ukazali pomoć.

SANA