Home Vijesti Novi Pazar domaćin atletskog prvenstva Srbije

Novi Pazar domaćin atletskog prvenstva Srbije

286
0

Atletsko Prvenstvo Srbije za seniore i seniorke u Novom Pazaru na programu je 5. i 6. septembra, a tokom oba dana takmičenja će početi u 16 časova, rečeno je na današnjoj press konferenciji uoči takmičenja. Selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković ističe da mnogi takmičari jedva čekaju da izađu na teren i poslije nekoliko mjeseci pauze ponovo osjete čari takmičenja.

Direktor Sportskog saveza Novi Pazar Emir Mehmedović kaže da je odabir Novog Pazara kao domaćina ovog prvenstva od strane Atletskog saveza Srbije još jedan pokazatelj koliko je ovaj grad dobar domaćin i uz to veliki rasadnik talenata.

Trener AK Novi Pazar Rifat Ziljkić očekuje dobre rezultate svojih takmičara, uz poruku da je ovo jedna od najvećih godišnjih atletskih manifestacija.

Elzan Bibić trčaće na 1500 metara pred svojom publikom, a disciplinu od 800 metara preskače ove godine, obzirom dan nakon otvaranje putuje na miting u Ostravi u Češkoj.

Uslijedio i apel svim ljubiteljima atletike koji će prisustvovati mitinzima da vode računa od fizičkoj distanci, te o preporučenim mjerama zaštite.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO – SANA