Agencija SANAPRESS obilježava 20 godina od osnivanja

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Sandžačka novinska agencija SANAPRESS danas obilježava 20 godina postojanja. Sanapress prvi je informativni portal na ovim prostorima i prva novinska agencija koja je bila i ostala dosljedna univerzalnim i tradicionalnim vrijednostima s jedne strane, te objektivnom i konkretnom izvještavanju sa druge, te nastavlja biti pouzdan izvor vijesti unutar i izvan Sandžaka. 

Sandžačka novinska agencija SANAPRESS osnovana je 30. avgusta 2000. godine u Novom Pazaru kao prva novinska agencija u regionu Sandžaka i uspješno je radila do 2007. godine kada je zbog nedostatka materijalnih sredstava morala da obustavi svoj rad.

Na inicijativu mladih novinara iz Novog Pazara, pod novim rukovodstvom, Agencija je obnovila svoj rad 7. 12. 2011. godine i nastavlja u novom ruhu da javnosti pruža najnovije informacije.

Obnavljanje rada Agencije Sanapress ima za cilj da objektivno i korektno izvještava domaću i stranu javnost o najznačajnijim događajima iz Sandžaka i šire.

Produkcija Agencije Sanapress na godišnjem nivou broji preko 5.000 informacija na bosanskom jeziku, informativni program “Sandžak televizije” i brojni portali zasnovani su na informacijama i servisu ove agencije.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img