Home Rubrike Vijesti Uspješno realizirana online ljetnja škola stranih jezika Ženske mreže SPP-a

Uspješno realizirana online ljetnja škola stranih jezika Ženske mreže SPP-a

1425

Okončana je uspješno online ljetnja škola stranih jezika u organizaciji Ženske mreže stranke pravde i pomirenja. Profesorice njemačkog, engleskog i turskog jezika zadovoljne kako je protekla online nastava kao i rezultatima svojih učenika.

“Cilj koji smo i imali, ostvarile smo. Polaznice su naučile osnove stranih jezika a u ovom slučaju to su bili njemački, engleski i turski jezik. Može se istaći da su nastavnice dale svoj maksimum, bile su pristupačne ali i profesionalne. Ujedno su ostvarile i jedan prijateljski odnos sa svojim polaznicama. Ja, kao koordinator, jako sam ponosna i na naše nastavnice kao i na našu Žensku mrežu SPP-a, jer smo i ovog puta pokazale da smo ozbiljna stranka, stranka koja umije da se organizuje i koja ne žali svoje slobodno vrijeme”, kazala je prof. njemačkog jezika, Mersija Camović.

Mogu reči da sam veoma zadovoljna. Ostvarena je dobra interakcija sa polaznicama na daljinu. Što se tiče samog kursa tj. ljetnje online škole, prešle smo sve ono što je bitno za nivo A1. Polaznice su se rado uključivale online i pratile nastavu. Zahvaljujući ovakvom tipu nastave, mogli su da prisustvuju i polaznice koje nisu iz Novog Pazara”, dodaje prof. turskog jezika, Adela Toković.

“Možda bi trebale u narednom periodu i planirati jedan ovakav vid saradnje i rada, na obostrano zadovoljstvo. Mislim da je sjajna ideja Ženske mreže SPP-a posebno što je u ovom periodu i ovom vrijemenu pruženo našim ženama da bar malo pobjegnu od svakodnevnice i onoga što nas je snašlo. Zajedno smo obnovile naše snage, dobile smo dodatnu energiju i shvatile smo da smo najkorisniji i najpotrebniji dio društva. Sigurno ćemo zajedno sprovesti još neke ideje”, zaključuje prof. engleskog jezika, Mirela Eminić.

Polaznice smo pitali da li im je i koliko bilo teško i naporno, kakav su imale odnos sa profesoricama, koliko su zadovoljne ali i da li su savladale veštine jezika.

“Nije uopšte bilo teško, čak je bilo jako zanimljivo. Kada vas veže SPP, iako ne poznajete nikoga, složite se kao jedno. Tako smo i mi sa našom profesoricom. Prvi put sam se usudila da se prijavim na ovakav kurs baš zato što vjerujem ljudima koji ga sprovode”, izjavila je polaznica Hasima Ahmatović.

“Odlučila sam se da budem dio ovakvog projekta zato što volim da stičem nova znanja i da upoznajem nove ljude. Volim druženje i u ovom periodu mi je bila potrebna zanimacija a da to bude kvalitetno potrošeno vrijeme”, naglasila je polaznica Nejla Abdulahović.

“Zahvalila bih se Ženskoj mreži SPP-a koja je omogućila da na najbolji mogući način naučimo strani jezik. Osim engleskog jezika, imale smo prilike da učimo i njemački i turski jezik”, završava polaznica Minela Kurtović.

Iz Ženske mreže SPP-a poručuju da će se nastaviti sa ovim ali i drugim projektima u narednom periodu.

SANA

Previous articleAsfaltom spojeni Duga Poljana i Ugao – Zukorlić: Ovo je dokaz da se može kad se hoće
Next articleObavještenje o početku nastave u Medresi “Gazi Isa-beg”