Home Rubrike Vijesti Izvršena dezinfekcija prostorija na IUNP-u

Izvršena dezinfekcija prostorija na IUNP-u

469

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru spreman je za povrtak studenata. Obezbijđeno je sve neophodno za nesmetan i bezbedan boravak kako studenata, tako i nastavnog osoblja.

Licencirana agencija izvršila je dezinfekciju svih prostorija, a osigurana su i dezinfekciona sredstva.

„S obzirom da smo imali u cijeloj državi, pa i u cijelom svijetu situaciju sa korona virusom, mi smo preduzeli mjere dezinfekcije kompletnog univerziteta tako da smo prije početka školske godine uradili dezinfekciju svih prostorija. Dolazila je posebna ekipa Dezinsekcija iz Beograda koja je dan prije početka školske godine kod nas dezinfikovala cijeli prostor tako da su sada sve prostorije čiste i mogu se koristiti bez opasnosti po naše studente koji dolaze.“, istakao prof. dr. Enver Međedović

Nakon što je prvi upisni rok uspješno završen, predaja dokumenata za drugi upisni rok je u toku i trajat će do 18. septembra.

„Zvanično od prvog dana početka nove školske godine počela je predaja dokumenata tako da već od jučer imamo zainteresovanih studenata koji su predali dokumenta, veliko je interesovanje za sve smjerove koji se mogu kod nas upisati, na pojedinim smjerovima je ostao manji broj mjesta tako da ovim putem pozivam one koji su zainteresovani da se upišu da što prije dođu kako bi sačuvali svoje mjesto koje žele da upišu na našem univerzitetu.“

Internacionalni univerzitet ide uzlaznom linijom što se ogleda u tome da se sve više svršenih srednjoškolaca odlučuje za ovu visokoškolsku ustanovu.

Previous articleJoš jedna uspješna akcija dobrovoljnog davanja krvi
Next articleMuratović – Bošnjaci u Crnoj Gori imaju priliku da izaberu časne i poštene ljude