Mahmutović se vratio na posao, konkurs za specijalizacije poništen

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru, Meho Mahmutović, vratio se jutros na posao posle više od mjesec dana bolovanja.

On se, po nepotvrđenim informacijama, zbog srčanih tegoba liječio u Beogradu.

Njemu je pozlilo 30. juna, poslije posjete premijerke Srbije Ane Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara, tokom koje je njegovu ostavku tražila grupa građana Novog Pazara zbog stanja u bolnici i  velikog brojem oboljelih i umrlih od KOVIDA-19.

Odlukom ministra zdravlja Meha Mahmutovića je tokom odsustva mijenjao Mirsad Đerlek koji je imenovan za koordinatora te zdravstvene ustanove.

„Ja ću ostati koordinator za KOVID-pacijente. Mahmutoviću želim da se brzo oporavi, da svi zajedno, kao ekipa, ovo dovedemo do kraja. Mislim da imamo snage, kadrove, opremu i volju da ostvarimo svoj cilj i pobjedimo KOVID“, rekao je Đerlek.

Ispred Dijagnostičkog centra okupilo se desetak ljekara Doma zdravlja, u „skafanderima“, koji su okretanjem leđa izrazili nezadovoljstvo zbog nemogućnosti da se prijave na konkurs Opšte bolnice za specijalizaciju.

Upravnik Opšte bolnice, Alan Kurpejović, rekao je da je na sastanku s predstavnicima ljekara odlučeno da se konkurs poništi, a da se novi raspiše po završetku objedinjavanja Doma zdravlja i Opšte bolnice.

„Očekujemo da se taj proces završi do jeseni i da će tada biti raspisan veliki konkurs za 40 specijalizacija čime ćemo zadovoljiti želje naših mladih kolega da se školuju i usavršavaju, ali i potrebe zdravstvenog sistema u Novom Pazaru“, izjavio je Kurpejović.

U krugu Opšte bolnice bilo je i desetak građana koji su i prethodnih dana protestvovali tražeći istinu o oboljelim i umrlim od korona virusa u Novom Pazaru, i smjenjivanje odgovornih u zdravstvenim ustanovama i Štabu za vanredne situacije.

Oni su pred bolnicom ostavili transparent „Hoćemo čoveka iz naroda, ne političkog poslušnika“ i tekstom Člana 115. Zakona o zdravstvenoj zaštiti, po kojem direktor zdravstvene ustanove ne sme biti član organa neke političke stranke.

Izvor: Radiostoplus

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img