Četvoro umrlo, primljena 42 nova pacijenta

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Tokom prethodnog dana u novopazarskoj bolnici od posledica Covid-19 preminula su četiri pacijenta.

Koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek istakao da za prethodnih 24h nije bilo transporta.

“Ukupan broj hospitalizovanih pacijenata je 374, bilo je 42 prijema, transporta prethodnog dana nije bilo jer se transportuju samo pacijenti sa teškim komorbiditetima. Bilo je 4 egzitusa, 2 iz Novog Pazara, 1 iz Sjenice i 1 iz Tutina.”

Najavio da će sutra doći dvije ljekarske ekipe iz Bosne i Hercegovine sa Medicinskog fakulteta iz Tuzle i Medicinskog fakulteta Sarajevo.

“Ko god dođe od velike nam je pomoći zato što bijemo ozbiljnu bitku i nikad neće biti višak kadra. Treba nam radnika jer su nam ljudi premoreni i pravimo trijaže, odmaramo ljude, drugi rade, treći odmaraju tako da mislim da će nam ekipe iz Tuzle i Sarajeva biti od velike pomoći.”

Dr. Đerlek naglasio da je uputio 25 rješenja upozorenja otkaza ugovora o radu.

“Za sve radnike koji se ne jave za 24h dbit će otkaz a imaju dijagnoze vrtoglavice, išijasa i sve ono gdje je bolovanja na neki način suspektno. Danas ću suspendovati radnika Opšte bolnice Novi Pazar koji je prodavao sanduke i koji je zloupotrijebio službeni položaj.”

Potpukovnik doc. dr Petar Ristić naglasio da je Vojska Srbije je uz narod do kraja i maksimalno angažovana.

“Naša vojna bolnica radi na dobar način ovdje u ovim poljskim uslovima. Imamo 65 pacijenata od toga 7 pacijenata dobija kiseoničnu terapiju. U konstantnoj smo saradnjo sa ljekarima bolnice u Novom Pazaru. Imamo kao Vojska oslonac na našu drugu vojni brigadu za sve druge potrebe koje se pojave, za radove kakve smo imali u Sjenici i za sve što je potrebno tako da se nadam da ćemo zajednički pobijediti u svemu ovome.”

Apelovao na sve građane Novog Pazara da se pridržavaju epidemioloških mjera, naglašavajući da smo svi svjedoci da plaćamo cijeno opuštanja u prvom talasu.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img