Home Rubrike Vijesti Delegacije ministarstva pravde Srbije i Indonezije o unaprjeđenju odnosa

Delegacije ministarstva pravde Srbije i Indonezije o unaprjeđenju odnosa

375
0

Delegacija Ministasrtva pravde koju su činili državni sekretar Radomir Ilić i pomoćnik Uprave za saradnju s crkvama i vjerskim zajednicama dr. Ferid Bulić sastali su se sa ministrom pravde i ljudskih prava Indonezije Jasonom Laolijem, sa kojim su razgovarali o dosadašnjoj i budućoj saradnji dve zemlje.

Oni su se saglasili da je saradnja Srbije i Indonezije do sada bila uspešna, ali da postoji prostor za njeno dalje unapređenje, naročito u oblasti međunarodno pravne pomoći. Istakli su da bi uskoro trebalo da počnu pregovori o zaključenju ugovora iz oblasti međunarodno pravne pomoći, čiji su nacrti već razmenjeni.

Razgovarali su i o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. Laoli je rekao da je za efikasnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala neophodna globalna saradnja, čemu je Indonezija veoma posvećena.

Konstatovali su i da postoji veliki prostor za unapređenje saradnje dve zemlje u drugim oblastima, a naročito u oblasti ekonomije. Na sastanku su dogovorene buduće zajedničke aktivnosti dva ministarstva.

 

Previous articleLjekari širom Evrope žele doći da pomognu Sandžaku, traže dozvolu od Srbije
Next articleSPP traži formiranje mobilnih timova ljekara