Dr. Pramenković pozvala građana da podrže SPP za četvrtog narodnog poslanika

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Potpredsjednica Stranke pravde i pomirenja dr. Misala Pramenković govorila je na konferenciji za medije o izbornom rezultatu te stranke. Poručila da će emanet koji su dobili od građana nositi hrabro i dostojanstveno.

“Na samom početku bih se željela, lično u svoje ime zahvaliti ali i u ime SPP-a zahvaliti svim građanima i građankama koji su dali glas i svoje povjerenje poklonili upravo nama na izborima koji su održani prošle nedjelje. Činjenica je da smo povjerenje velikog broja građana dobili, zapravo od najsvjesnije grupe onih koji su prepoznali naš program, naše ciljeve kroz implementaciju i predstavljanje onoga što imamo u svojim programskim načelima. U sedmici iza nas, u fokusu je bio jako dobar rezultat SPP-a na Parlamentarnim izborima. Do sada, u bivšem sazivu Skupštine R. Srbije imali dva narodna poslanika a sada već tri predstavnika tj. narodna poslanika. Meni je pripala čast da u svojstvu treće na listi predstavljam najprije svoj narod a onda i sve građane koji su glasali nas i dali povjerenje našoj stranci. Nastojat ćemo da svoj amanet hrabro, dostojanstveno, i da pouzdano nosimo i u narednom mandatu”.

Podsjetila je javnost da ovi izbori nisu u potpunosti završeni, te da se u srijedu, 01.jula se ponavljaju izbori na više od 20 mjesta u Sandžaku i na taj način uputila poziv svim građanima koji će imati pravo za ponovno glasanje, da svoj glas daju SPP-u.

”RIK je donio odluku da će se glasanje i izbori ponoviti na više od 200 mjesta na teritoriji cijele država. U Sandžaku će se ponovljeni izbori održati na 28 biračkih mjesta. Iskoristila bih priliku da pozovem sve svjesne Bošnjake i Bošnjakinje da izađu 01.jula u srijedu i da daju svoj glas i povjerenje SPP-u. Nama je neophodan još jako mali broj glasova kako bi dobili i četvrtog predstavnika odnosno Narodnog poslanika u Republičkom Parlamentu. Upravo na četvrtom mjestu je dr. Jahja Fehratović koji je, kao što je javnosti i poznato, bio narodni poslanik naše stranke i u prethodnom mandatu. Neko ko se nesebično, konstruktivno zalagao za interese svoga naroda ali i za interese svih građana. Bio je aktivan i da se javio preko 116 puta u Skupštini R. Srbije gdje je govorio o jako bitnim temama. Mi smo tražili da se ovi izbori čak odlože zbog epidemiološke situacije u gradu, ali nije nam se izašlo u susret. Još jednom pozivam Bošnjake da daju doprinos i da SPP delegira najbolje iz svojih redova a ovoga puta je to dr. Jahja Fehratović kao četvrti zastupnik i da imamo autentične, dostojanstvene predstavnike u Skupštini R. Srbije”.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img