Zukorlić na Happy TV: Majka je svetinja

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Gost jutarnjeg programa Happy televizije bio je akademik Muamer Zukorlić. Bilo je riječi o realnoj privredi, kao ključnom faktoru oporavka od krize uzrokovane pandemijom Covida-19.

“Ono što je ključ za privredu u ovom stanju i suočenju sa ovakvom krizom jeste fokus na realn u privredu. Realna privreda je, pod jedan, poljoprivreda i sada se pokazalo i vidjet ćete koja je razlika, dalje u toj krizi, zemalja koje imaju svoju poljoprivredu i svoju hranu i zemalja koje su, recimo, imale 60% od turizma i raznih usluga, tj. od takozvanih virtualnih ili nestvarnih vrijednosti. Zemlja koja ima svoju hranu ona ima tu crvenu crtu osiguranu. Ona ima sigurnost u opstanlu i preživljavanju, jer u krizma je najbitnije opstati, u krizama nema razvoja, dakle, tu je fokus i tu ova zemlja ima velike šanse zbog stvarnih potecijala i onoga što ona ima, a što joj je Bog dao, ali samo sada treba fokus na to i zato mi je sada u ovom programu za izbore jedan od ključnih principa stavljanje poljoprivrede u stratešku kategoriju”, istakao je akademik Muamer Zukorlić.

Poseban aspekt djelovanja i samog napretka države leži u demografiji, sa ciljnim djelovanjem na porodicu, a u njoj kao najsvetiji fenomen majka.

“Demografija, a uz demografiju porodica, a u porodici majka. Majka, majka, majka. Mi imamo ovdje hiljadu lažnih svetinja, vi samo čujete sveta zemlja, sveto ovo ili ono, kako se kome ćefne on nešto prosveti. Sveta je majka. Nama treba svetost majke, majka je ovdje ugrožena. Majka kao najvažniji fenomen koji obezbježuje ražanje, podizanje, odgajanje. A stvaro su majke ugrožene. Mi imamo tu lažnu rodnu ravnopravnost, imamo te procjente na listama, te 30% žena, te 40%, a sve jedna hipokrizija. Ovamo imamo na hiljade i hiljade samohranih majki, koje muževi maltretiraju, gdje korumpirane strukture i odrežei socijalni centri oduzimaju djecu majkama i daju očevima, otimaju ih, ne plaćaju se alimentacije. Pa vi kad biste samo izbrojali neplaćene alimentacije, to je stravično. E nama treba takva politika. Za sve ovo šta je potrebno? Potrebni su drukčiji predstavnici u vlasti, općenito vezano za krizu i sve ovo spomenuto”, dodao je akademik Zukorlić.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img