Akademik Zukorlić za N1: Prepoznati smo kao stožerni faktor manjinskih zajednica

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Akademik Muamer Zukorlić, nosilac liste “Samo pravo Stranka pravde i pomirenja – Demokratske partije Makedonaca”, gostujući na N1, rekao je da se, osim ove dvije stranke, koaliciji priključilo još nekoliko organizacija i pokreta.

“Definitivno je činjenica da smo prepoznati kao stožerni faktor manjinskih zajednica”, rekao je Zukorlić, koji podsjeća da trećinu stanovništva čine manjine. Naša težnja je da pomognemo i onim zajednicama koje nemaju mogućnosti da imaju svoje predstavnike, neposredno, ili tako što smo ih uključili, dodao je.

Akademik Zukorlić ocjenjuje da je suštinski efekat koji je izazvao dosadašnjim svojim djelovanjem taj što je znatno približio Bošnjake srpskom narodu, “na nivou intelektualnih i drugih elita, ali i na nivou nekih drugih struktura”. Ocjenjuje da su svi sukobi, zločini i ratovi bili najvećim dijelom zbog nedostatka međusobnog nepoznavanja i, zapravo, pod teretom predrasuda.

Naše poruke su jasne – ostajemo dosljedni ideji pravde i pomirenja, borbi protiv svih zala u društvu, jer sve moguće devijacije u društvu imaju zajednički imenitelj – da proizilaze iz nepravde, rekao je. “Ukoliko otklonite nepravdu, otklonili ste 90 odsto problema”, ističe akademik Zukorlić.

Zato, kaže, vjeruje da će oni biti “treća” politika koja nedostaje zemlji – koja zastupa vrijednosti, a koja ne dolazi u poziciju da se odlučuje između opozicije i vlasti, već koja pokušava da ponudi principe i vrijednosti.

Detaljnije u snimku:

Izvor: N1

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img