Spp traži hitno usvajanje olakšica za privrednike

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Opštinski Odbor Stranke Pravde i Pomirenja u Prijepolju želi, usled svih okolnosti, pomoći svim građanima kako bi lakše svi preživjeli ovo stanje u kojem se nalazimo. Poručuju da se antikrizne mjere moraju uvjesti zbog osnaživanja ekonomije i cjelokupnog društvenog stanja.

„Posle epidemiološkog i zdravstvenog izazova sa kojima smo se svi susreli, a koji je uslijedio nakon pandemije korona virusa, naše društvo se susreće sa novim izazovom koji udara na budžet svih građana. Mi smatramo da naša lokalna samouprava, shodno svojim nadležnostima kroz segmente svojih nadležnosti, ponudi neke olakšice našim građanima. Na narednoj slijedećoj sjednici Opštinskog vijeća, član Opštinskog vijeća a ispred naše stranke i predsjednik Opštinskog odbora SPP-a, Sabahudin Hajdarević ali i načelnik Opštinske uprave Belmir Mujezinović, ponudit će i tražit će da se uvrste u nove tačke dnevnog reda. Te tačke suzapravo, da se zakupcima tezgi na zelenoj radnoj pijaci ne vrši fakturisanje ili da se odloži za tri mjeseca a da se ukupan iznos umanji za 40%“, kazala je Ilda Veljović ispred SPP-a u Prijepolju.

Osim olakšica plaćanja zakupcima sa zelene pijace, u tačke dnevnog reda će predložiti i korisnike javnih površina, privredne subjekte a sve u cilju osnaživanja ekonomije nakon pandemije koja nas je sve zadesila.

„Za sve korisnike javnih površina tražit će da se njihovo plaćanje odloži za tri mjeseca i da se ukupan iznos umanjiza 40%. Također, za narednu godinu tražit će da privredni subjekti koji plaćaju kumunalne takse, da se njihov ukupan iznos umanji za 30%. Sve ove predložene tačke dnevnog reda kao i naredne akcije koje ćemo imati, služe da pomognemo našim građanima da bolje prebrode ovaj težak period“, završava Ilda Veljović.

Ovo je samo još jedan pokazatelj koliko Stranka Pravdei Pomirenja u Prijepolju djeluje na svim nivoima i želi dobrobit svim građanima.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img