Volonteri Prijepolja i Brodareva za primjer drugima

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Ekipe volontera Stranke pravde i pomirenja svakodnevno su na terenu i u službi građana. Poručuju da svako treba da uradi onoliko koliko je u mogućnosti, jer će se vremena promijeniti, stvari popraviti, ali će ljudi pamtiti samo one koji su u teškim trenucima bili na njihovoj strani. Paketi sa namirnicama podijeljeni ugroženim porodicama.

“Mi volonteri, nastavili smo da aktivno učestvujemo u našim volonterskim akcijama proteklih dana i nedelja od kada je proglašeno vanredno stanje. Na cijeloj teritoriji Srbije, bilo smo aktivni i razgovarali i odgovarali na pozive naših sugrađana, gdje smo dijelili pakete pomoći. Iako je sada virus korona oslabio, gdje će vanredno stanje i ukinuti, ali mi ćemo nastaviti sa našim humanitarnim akcijama u toku mubarek mjeseca Ramazana. Našim sugrađanima dijelimo svakodnevno pakete pomoći. Imamo određen broj sugrađana kojima nosimo i iftar. Zbog toga ćemo nastaviti sa našim radom i ovo je mjesec kada svi moramo da pokažemo našu humanost, solidarnost, pazeći jedni na druge, vodeći računa o našim prijateljima i komšijama, mi pokazujemo vrijednost mubarek mjeseca Ramazana“, kazala je Ilda Veljović, volonter SPP-a.

Osim Prijepolja, humanitarna pomoć je stigla u Brodarevo i okolnim mjestima Brvine, Oštra stijena, Balići, Potok, Zavinograđe, Orašac.

“Podjelili smo preko 200paketa i ta akcija će se nastaviti i u toku ostalih dana Ramazana, sve tamo do Bajrama i nakon Bajrama. U planu je još da imamo oko 200paketa. Zahvaljujem se i svim Brodarevcima u dijaspori koji su dali veliki doprinos u prikupljanju sredstava, koje kasnije preko Hajrata i Medžlisa IZ je podjeljeno našim sugrađanima, bez obzira na nacionalnu pripadnost i vjersku. Do kraja Ramazana imaju pitice besplatne u pekari “Evropa” u Brodarevu, za cjelokupno stanovništvo Brodareva i okoline”, dodao je predsjednik MZ Brodarevo, Anes Rovčanin.

Mladi su oduvijek bili pokretači svih pozitivnih vrijednosti. Na raspolaganju su od prvog dana vanredne situacije svim građanima, pogotovu onim iz krizne kategorije. Pozvali su sve društveno odgovorne organizacije i pojedince da im se pridruže u zajedničkoj borbi.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img