Home Rubrike Vijesti U Velikoj Župi sve cvjeta u vrijeme korona virusa – priroda nema...

U Velikoj Župi sve cvjeta u vrijeme korona virusa – priroda nema vremena za gubljenje

476

Kako je u vrijeme korona virusa sve više prisutniji fenomen vraćanja na selo, gdje se izolacija nekako i bolje podnosi, prethodnog vikenda obišli smo gospodina Kemala Hadžalića u mjestu Paraći – mjesna zajednica Velika Župa. Prvi sunčani proljećni dani učinili da sve procvjeta. Korona malo poremetila ljude, ali priroda, kaže Kemal, nema vremena za gubljenje. Ko hoće, na selu uvijek ima posla – podvlači i dodaje da mu izolacija u vrijeme korona virusa godi, jer se posvetio zasadima maline, stabljikama oraha i trešnje.

U Paraćima se ljudi pretežno fokusiraju na voćarstvo. Nije Kemal jedini koji ima bogate zasade oraha i maline.

A kada se obaveze završe, najviše voli doći kući, okružen porodicom i ovom predivnom prirodom kojoj je i stilski dao posebne boje, Kemal diše punim plućima. Svjež zrak, šarenolikost boja i sunce napune mu baterije za nove obaveze, premda da je predsjednik mjesne zajednice, pa najviše obaveza u istoj ide upravo preko njega.

Nadati se je, kaže Kemal, da će sve ovo brzo proći, da će se život nastaviti kao i do sada. Proljeće sa sobom uvijek nosi novi početak pa je i ovo možda, zaključuje on, šansa za neke naše nove početke.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA

Previous articleU Prijepolju 9 potvrđenih slučajeva oboljelih od korona virusa – vlasti čestitale građanima na odgovornosti
Next articlePrvi dan Ramazana u petak 24. aprila