Home Vijesti U Srbiji od COVID-19 ukupno 4.465 oboljelih

U Srbiji od COVID-19 ukupno 4.465 oboljelih

228
0

Kako je saopćeno na redovnoj konferenciji za medije, u posljednja 24 sata, na korona virus testirano je 2.440 osoba, od čega je 411 pozitivno pa je ukupan broj oboljelih 4.465.

“Na današnji dan hospitalizovano je 3.006 pacijenata. U ovom momentu na respiratoru se nalazi 131 pacijenata. Do danas je ukupno testirano 23.381 osoba. Na žalost, u posljednja 24 časa preminulo je još 9 osoba – 7 osoba muškog pola i 2 osoba ženskog pola. Prosječna starost 69 godina. Ukupan broj umrlih je 94. Letalitet je 2,1 odsto”, kazala Darija Kisić Tepavčević na današnjoj press konferenciji.

Epidemiolog Predrag Kon je odgovarajući na pitanja medija rekao da je na svom Fejsbuku napisao poruku da neko to preuzme njegovo mjesto ko ume bolje da radi , nakon što je bio izložen brojnim kritikama i napadima.

“Duboko me je pogodila molba Sinoda SPC, zato što na neki način negira što je dosadašnji pokušaj što je dosadašnji život osjetio sam poruku da treba da se sklonim”, ispričao je Kon.

Vlada Srbije donjela je novu uredbu koja se tiče kretanja tokom vanrednog stanja. Na snazi je nova uredba koja je omogućila roditeljima s autističnom djecom da izađu napolje u periodu od 18 do 20h svakoga dana.

“Pričali smo na nekoj od prethodnih konferencija i to je bilo stručno opravdano. Određen je poseban termin za roditelje sa decom koje imaju autizam”, rekla je Darija Kisić Tepavčević.

Ona je rekla da ne može da kaže koji je datum kada će mjere biti relaskirane, ali da je sigurno, ako se budemo savjesno ponašali, da možemo sa pravom očekivati da će doći do silaznog toka, te da se nazire i kraj borbe sa virusom.

SANA/Blic.rs