U posljednja 24 sata u Srbiji ukupno 4.054 oboljelih

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Kako je saopšćteno, u posljednja 24 sata u Srbiji je obrađeno 2.646 testova od kojih je na Kovid-19 pozitivno 424, pa je ukupan broj zaraženih 4.054.

Od posljednjeg izvještaja, testirani su uzorci 2.646 osoba, od kojih je bilo pozitivno 424 osoba, što je ukupno 4.154. Na današnji dan hospitalizovano je 2.890 pacijenata. U ovom momentu na respiratoru se nalazi 138 pacijenata. Na žalost, u poslednja 24 časa preminulo je još 5 osoba – 3 muškog pola i dve osobe ženskog pola. Prosečna starost 70 godina. Ukupan broj umrlih je 85. Latalitet je 2,09 odsto, a među njima je 59 osoba muškog i 26 ženskog pola – kazao je pokrajinski sekretar za zdravstvo, Zoran Gojković.

U odnosu na prethodni dan imamo 424 nova pozitivna pacijenta, teška situacija u Nišu, slijedi borba za život ističe Gojković.

– Na žalost najveći dio ovih pozitivnih pacijenata su štićenici Gerontološkog centra u Nišu. Od ukupnog broja 556 koliki je kapacitet ovog centra, imam0 140 pozitivnih štićenika i četvoro zaposlenih u domu. Testiranje štićenika i radnika je završeno, jedan dio se testira. Na žalost, primjetili smo i ovo je posljedica neprofesionalnog odnosa.

Stručnjaci su i danas posebno napominjali da je najvažnije poštovati zacrtane mjere.

One su uvedene na vrijeme, uvedene su onako kako je trebalo i intenzitetom kako je zahtjevala epidemija. Najslabija karika je nepoštovanje mjera koje su jedine svrsishodne za riješavanje ove situacije i konačne pobjede nad virusom kovid 19– istakao je Gojković i zamolio još jednom da se svi pridržavaju mjera.

 

SANA/ Blic.rs

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img