Od ponedeljka u Tutinu počela testiranja na Covid 19

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Od ponedjeljka  ljekari u Tutinu mogu da  uzimaju  briseve  licima za koja se bude sumnjalo da su pozitivni na Covid 19, rekao je vd. direktor bolnice Šerif Hamzagić.

On je dodao da oni rade sve  po preporukama Ministarstva zdravlja, a jedna od njih je i ova.

“Za sada u Tutinu nemamo pozitivnih na Covid19, ali od ponedeljka smo u mogućnosti da uzimamo briseve licima  za koja budemo sumnjnali da mogu biti pozitivni. Mi smo radi mjera predostrožnosti već danas uzeli briseve od medicinskih radnika koji rade u našoj Covid bolnici kao i Hitnoj službi.”, rekao je Hamzagić.

On je dodao da za sada nije bilo pacijenata sa simptomima za koje se sumnja da je korona virus i nada se da će ovaj virus zaobići Tutin.

Prema informacijama koje smo dobili iz epidemiološke službe u Tutinu do sada su testirane 4 osobe i sve su negativne na Covid 19. Riječ je, kako saznajemo, o ljekarima koji su u prethodnom periodu bili u samoizolaciji. Za još dvije osobe iz tutinske opštine još uvijek se čekaju rezultati. O eventualnim slučajevima zaraženih osoba ZZJZ u Novom Pazaru javnosti će u narednim danima saopštiti podatke.

Tekst: Hamza Škrijelj / A1

FOTO: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img