Home Vijesti Ljajić o širenju korona virusa: Novopazarci su platili ceh nedisciplini

Ljajić o širenju korona virusa: Novopazarci su platili ceh nedisciplini

223
0

Predsjednik Socijaldemokratska partija Srbije (SDP Srbije) ministar Rasim Ljajić u jutarnjem programu Prve televizije istakao da Novopazarci nisu ozbiljno shvatili prijetnju od epidemije korona virusa, te da su svojom nedisciplinom umalo doveli do toga da Novo Pazar postane novi Vuhan.

– Ja kada sam došao pre 15 dana, nisam primećivao razliku između vanrednog stanja i normalnog stanja. Sve je bilo puno, ulice su bile pune. Kafići dok su radili su bili puni. Naprostor, to je ona logika neće baš mene, neće baš nas. Izgledalo je suviše daleko od Novog Pazara da bi taj virus mogao da doleti i dođe do Novog Pazara. Međutim, kako se situacija odvijala, plaćen je ceh toj nedisciplini pa smo u jednom danu imali 11 pozitivnih. To je bio signal za uzbunu. Govorilo se o Novom Pazaru kao o novom Vuhanu ili našem Vuhanu. Da se pojavljuje novo žarište koje će se širiti.

Ljajić je istakao da je Novi Pazar tražio pomoć drugih zemalja, ali je nije dobio.

– Od mnogih muslimanskih zemalja kojima  smo se obratili nije stiglo ništa. Mi možemo da žalimo što nam drugi nisu dali onu vrstu pomoći koju smo očekivali, ali naprosto to je naša realnost i mi to treba da kažemo. Ja ovo što govorim sigurno neće prijati za 90% ljudi ovdje kada kažem da nijedna arapska, muslimanska zemlja nije donirala apsolutno ništa.