Home Rubrike Vijesti U Srbiji danas registrovano 2.867 potvrđenih slučajeva COVID 19

U Srbiji danas registrovano 2.867 potvrđenih slučajeva COVID 19

277

U Srbiji je potvrđen još 201 slučaj korona virusa, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 2.867, a u toku noći preminula je još jedna osoba, saopšteno je danas u 15h na konferenciji za medije.

Dr. Darija Kisić Tepavčević je iznijela najnovije podatke o pandemiji istakavši da su od poslijednjeg izvještaja do 15h testirani su uzorci 1.586 osoba od kojih je 201 pozitivan. Hospitalizovan je 1.891 pacijent.

Dodaje da je nešto niži brojevi oboljelih ne bi trebalo da nas zavaraju.

“Apel nije samo za vikend da poštujemo sve što treba, maksimalno moramo da skoncentrišemo snage i napore. Najveći broj građana je shvatio svoju ulogu, i nadam se da će mere vrlo brzo da pokažu efekre. Brojevi naši su stabilni, čak i u blagom padu, ali to ne sme da nas zavara”, rekla je ona.

Ako ovako nastavimo, uskoro se bliži kraj ove epidemije, dodala je doktorka.

“Pratimo sva aktuelna saznanja širom sveta, imamo radne grupe, svako iz svoje oblasti prati najnovije informacije iz svih oblasti koje imaju veze sa ovim virusom, izveštaje dobijamo na dnevnom nivou. Ogroman tim radi svako u svojoj oblasti”, rekla je Kisić.

Struka je saglasna sa tim da kontakte treba zabraniti, i jedino možemo da čekamo i pratimo iz dana u dan, dodao je dr. Predrag Kon kao i to da ćemo vidjeti šta će biti tokom vikenda, a onda se mora odlučiti jer je jasno da mora doći do prekida kontakata, i da to treba uraditi “što prije”.

Podsjećamo, policijski čas ove nedjelje počinje u petaku 17h i završava se u ponedeljak u 5h.

 

SANA

Previous articleUoči najdužeg policijskog časa pustošenje rafova počelo od rane zore
Next articleAkademik Zukorlić – Situacija sa korona virusom pokazala da je Novom Pazaru neophodan klinički centar