Biševac: Zaraženi iz Novog Pazara prebačeni u Covid bolnicu na beogradskom Sajmu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Pripadnici Vojske Srbije upućeni su na pružanje pojačane podrške u borbi protiv koronavirusa u Novom Pazaru, gdje su započeli dezinfekciju ulica, trgova i drugih javnih površina u vrijeme kada je na snazi zabrana kretanja na javnim mjestima. Prioritetno se dezinfikuju površine u blizini izvora zaraze u naselju Lug, ali i površine u blizini doma zdravlja, opšte bolnice i ambulante medicine rada.

“Na osnovu naređenja komandanta kopnene vojske generala Simovića pripadnici 246. bataljona atomsko-biološko-hemijske odbrane iz Kruševca kojim lično komandujem angažovani su danas na biološkoj dezinfekciji ulica, trotoara i javnih gradskih površina. Osim u Novom Pazaru, trenutno su pripadnici bataljona angažovani u više gradova, opština, na čitavoj teritoriji Republike Srbije. Pripadnici bataljona motivisani su i obučeni za djelovanje u ovakvim situacijama i nadamo da, u saradnji sa ostalim državnim organima i službama, što prije situaciju stavimo pod kontrolom”, ističe komandant Vladimir Filipović.

Gradonačelnik Nihat Biševac ističe da se u narednim danima očekuje povećanje broja oboljelih, te da su za sada oboljeli iz Novog Pazara prebačeni u Beograd i Kragujevac.

“Sigurno da je trenutna situacija teška, zabrinjavajuća, ali je pod kontrolom. Znamo da u našem gradu ima 13 pozitivnih na koronavirus, da je troje pacijenata smješteno na Kliničkom centru u Kragujevcu, a da je 10 njih na Sajmu u Beogradu u Covid bolnici. Svi oni bili su do sad u kućnoj izolaciji. Možemo reći da je pod kontrolom situacija, evo Vojska je danas tu da pomogne JKP-u i dezinfikuje ključne dijelove grada. MI se nalazimo u naselju Lug, gdje je najviše oboljelih od koronavirusa, tu smo počeli dezinfekciju i nastavićemo do bolnice. Grad Novi Pazar stavlja se na raspolaganje svim svojim resursima. Kao što rekoh za sada je 13 potvrđenih slučajeva, a u narednom periodu očekuje se još pozitivnih”, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Podsjećamo, Kabinet predsjednika Srbije Aleksandara Vučića potvrdio je informaciju da će Vučić u ponedjeljak posjetiti Novi Pazar. Vučić će, prema Tanjugovim informacijama, u Novom Pazaru obići Opštu bolnicu, kojoj će uručiti 10 kliničkih, statičnih respiratora i tri mobilna respiratora. Predsjednik je odlučio da posjeti Novi Pazar nakon što je obaviješten da je situacija u tom gradu “alarmantna”.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img