Home Vijesti ZZJZ: U Novom Pazaru nema oboljelih od korona virusa

ZZJZ: U Novom Pazaru nema oboljelih od korona virusa

536
0

Iz Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru rečeno nam je da još uvjek u tu ustanovu nije stigla potvrda sa Instituta “Torlak” da je jedna osoba iz ovog grada zaražena korona virusom.

Doktorka Maida Iković ističe da je 1700 lica je u samoizolaciji i da su dobrog zdravlja a da ni jedan sugrađanin kojem je uzet bris iz nosa i grla- koji je testiran u novopazarskom ZZJZ, nije pozitivan na korona virus.

“Drago mi je što i danas mogu da saopštim da i danas nemamo oboljelih od korona virusa u našem gradu. Sve osobe koje su u izolaciji, telefonski su kontaktirane i dobrog su opšteg znanja. Završena je edukacija medicinskih sestara i tehničara Doma zdravlja Novi Pazar, opšte bolnice Novi Pazar i doma zdravlja Tutin. Edukovani su u cilju uzimanja briseva ukoliko dođe do masovnog testiranja. Molimo sugrađane da ne napuštaju svoje domove”.

Još jednom naglašavaju i demantuju vijest na sajtu COVID19 da su dvije osobe iz Novog Pazara oboljele od virusa već da je došlo do tehničke greške i da su to osobe sa prebivalištem u Rašci.

“Prije dva dana smo primjetili grešku na sajtu. Mogu da potvrdim da je samo jedan konstatovan i pozitivan a živi u opštini Raška, a da je druga osoba verovatno tehnička greška. Mi smo nadležnim institucijama uputili molbu kako bi vidjeli o čemu se radi i očekujemo da to poprave”.

Od koronavirusa u Srbiji je preminulo 16 osoba, saopšteno je danas na konferenciji za medije. Prema posljednjim podacima, zaražene su još 44 osobe, pa se ukupan broj 785. Do sada je na Institutu “Torlak” testirano ukupno 3.084 ljudi. Prema riječima epidemiologa Predraga Kona, procenat smrtnosti je 2,04 odsto. Apelujemo na sve građane da poštuju mjere i odluke Vlade R. Srbije.

SANA – Z.B.