Home Vijesti Od ponedjeljka na STV kreće nastava na daljinu na bosanskom jeziku za...

Od ponedjeljka na STV kreće nastava na daljinu na bosanskom jeziku za srednje škole

533
0

Matica bošnjačka, u partnerstvu sa Ministarstvom prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja i Sandžak televizijom, od ponedjeljka 30. 3. 2020. godine počinje sa realizacijom nastave na daljinu na bosanskome jeziku za učenike srednjih škola.


Ozbiljnost momenta u kome se nalazimo, traži od nas da napravimo najveće napore kako bismo olakšali našoj djeci, učenicima osnovnih i srednjih škola, da što manje osjete nedostatak redovne nastave i učinimo im ove prinudne ostanke kod kuća kvalitetnijim.


Koristimo priliku da još jednom pozovemo profesore, prosvjetne radnike i rukovodioce srednjih škola koje izvode nastavu na bosanskome jeziku da se po principu jednakih šansi mogu uključiti u ovaj hisotrijski projekt i svoje profesionalne, metodičke i pedagoške reference stave na raspolaganje bošnjačkome narodu.


Iznova pozivamo i odgovorne u Bošnjačkome nacionalnome vijeću da se izdignu iznad partikularnih interesa i sudjeluju u ovom projektu.
Imamo šansu da u najljepšem i najkvalitetnijem obliku prenetiramo raskoš bošnjačke duhovnosti, nauke, umjetnosti i drugih dostignuća, zato ne bismo smjeli partikulrane interese stavljati ispred općeg dobra zajedništva. Budimo generacija promjena koja će iskazati samosvijest, zrelost i odgovornost u duhu zajedništva i narodnog jedinstva.