Home Vijesti Srbija: 71 novi slučaj zaraženih, ukupno 528

Srbija: 71 novi slučaj zaraženih, ukupno 528

300
0

U Republici Srbiji je do 15 časova registrovano ukupno 528 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslijednjeg izvještaja testirani su uzorci 259 osoba od kojih je 71 pozitivno i  188 negativno na novi korona virus. Od potvrđenog 71 slučaja, njih 48 je hospitalizovano. Epidemiolog prof. dr Darija Kisić Tepavčević saopštila je da je danas još jedna osoba preminula u Srbiji usled virusa korona.

„Uradili smo dobar posao, naredne dvije nedjelje su za očekivanje da poraste broj oboljelih iako je mala šansa da se to ne desi u našoj populaciji, dosadašnji tok kretanja nam govori da i te kako imamo epidemiju pod kontrolom. Situacija se mijenja u satima i vrlo lahko se može oteti kontroli. Ukoliko zaista budemo imali gvozdenu volju i želju da preuzmemo odgvornost, možda možemo da budemo primjer da ne mora doći do tolikog skoka kao što to pokazuje literatura”.

Epidemiolog Predrag Kon je na konferenciji za medije istakao da je potrebna gvozdena disciplina.

 „U svakom slučaju, još imamo niži intenzitet aktivnosti, trostruko niži nego što je bio njihov maksimum, ali mi taj maksimum nismo dostigli. Bar u Beogradu se tačno vidi da su i tekako ove mjere zabrane kretanja pokazale kao korisne. Sa trećom nedjeljom, u svim uzrastima osim u jednom, dolazi do smanjenja oboljevanja. Jasno se može videti efikasnost mjera koje su sprovedene i sada kada se očekuje najveći intenzitet aktivnosti virusa očekujemo da se vide mjere koje su se sprovele“, dodao je Kon.

Kako nezvanično saznajemo potvrđeno je da je jedna osoba iz Novog Pazara i jedna iz Sjenice pozitivna na korona virus. U Novom Pazaru je ovo prvi slučaj zaraze, a u Sjenici treći.

Radi o vozaču transportnog vozila na međunarodim relacijama. On je testiran rano jutros, a nešto prije 14h je stigao nalaz kojim se potvrđuje da je zaražen virusom Covid 19.

SANA