Home Rubrike Vijesti Na intervenciju akademika Zukorlića Srbija šalje pomoć Goraždu

Na intervenciju akademika Zukorlića Srbija šalje pomoć Goraždu

445

Na intervenciju predsjednika Stranke pravde i pomirenja akademika Muamera Zukorlića Srbija će uputiti pomoć opštini Goražde, koja se nalazi u Bosni i Hercegovini, u vidu opreme neophodne za borbu protiv korona virusa.

Akademik Zukorlić je sinoć kazao da je Vučića upoznao sa nestašicom medicinske opreme i potrebština koja vlada u toj korona virusom pogođenoj opštini.

– Ja sam čovjek koji se stvorenjima jako teško obraća za pomoć. Od kako je krenuo ovaj virus ja sam se predsjednik Srbije Aleksandru Vučiću obratio za dvije stvari i zamolio ga. Prva stvar je bila Goražde. Javio mi se predsjednik opštine Goražde u očaju, da su dobili zaražene, da nemaju nijedan tester, da nemaju ništa od opreme. U očaju me zvao i molio, imaš li kakvu mogućnost da se čuješ sa g. Vučićem i da nam se pokuša pomoći i uputio mi je tada pisani zahtjev i zamolio me da mu ga prosijedima. Ja sam telefonskim putem dobio Vučića i pitao ga da li može da pomogne građanima Goražda i da li može da zamoli Obrana (predsjednika Mađarske) da propusti naše građane koji su bili zatočeni između dvije granice. Vučić mi je kazao da će Goražde dobiti pomoć i da što se tiče građana Sandžaka koji su bili zatočeni na granici da je to završeno i da će proći granicu.

Ono što je obećao akademiku Zukorliću, predsjednik Srbije A. Vučić ponovio je i večeras. Naveo je da će Srbija pomoći i Goraždu.

Ovo nije vrijeme da se dijelimo, već da jedni drugima pomognemo, poručio je Vučić.

Previous articleU subotu i nedjelju repriza snimanog materijala na bosanskom jeziku
Next articleMešihat IZ-e i CHR “Hajrat” podijelili pakete sa osnovnim namirnicama najugroženijim džematlijama u Kraljevu