Home Vijesti Sedma žrtva koronavirusa u Srbiji, ukupno 457 zaraženih

Sedma žrtva koronavirusa u Srbiji, ukupno 457 zaraženih

237
0

U Republici Srbiji je danas do 15 časova registrovano ukupno 457 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izvještaja testirani su uzorci 295 osoba od kojih je 73 pozitivno i  222 negativno na novi korona virus. Direktorka Insituta za javno zdravlje “Batut” Verica Jovanović saopštila je da je danas još jedna osoba preminula u Srbiji usled virusa korona. To je ukupno sedma žrtva u Srbiji od korona virusa.

Preminule su tri osobe, od kojih jedna na Infektivnoj klinici u Beogradu. Pacijent je nekoliko dana bio na respiratoru, radilo se o osobi sa hroničnim bolestima. Drugi smrtni ishod zabeležen je u Nišu, osoba je bila na respiratoru, takođe je to bio pacijent sa šećerom, reumatoidnim artritisom. Poslednji smrtni slučaj registrovan je opet u Beogradu, u KBC “Dragiša Mišović”. Preminula je osoba od 48 godina”, rekla je Verica Jovanović.

Posle Beograda, najviše zaraženih ima u Nišu i Valjevu. Ukupno je u 21 gradu u Srbiji najmanje jedna osoba ima COVID-19. Masovno testiranje obavljaće se po utvrđenom algoritmu.

Korona virusom zaražena je još jedna osoba u Sjenici, tako da ova sandžačka opština ima dvije osobe oboljele od ovog virusa. Od ostalih gradova okruženja, u Raški imaju tri osobe zaražene korona virusom, a u Kraljevu jedna dok u Novom Pazaru nema potvrđenih slučajeva obolelih , bilo da je to klinički ili mikrobiološki dokazano.

Vlada Srbije svakodnevno apeluje na sve građane da odlože obaveze i ostanu u svojim kućama, posebno na starije osobe jer kako ističu, čak i ispod 65 godina starosne dobi, ljudi su zaraženi i umiru.

Molim penzionere da ostanu u svojim kućama. “Batut” apeluje uz podršku Vlade Srbije da se mjerama koje su uvedene spriječimo širenje – istakla je dr Verica Jovanović, napomenuvši da sve institucije treba da budu na raspolaganju cijelom stanovništvu.

SANA