Home Rubrike Vijesti Nove mjere Vlade Srbije – Staje gradski prijevoz, od nedjelje u 20...

Nove mjere Vlade Srbije – Staje gradski prijevoz, od nedjelje u 20 časova potpuni prekid rada kafića, restorana i tržnih centara

787
0

 

 

U javljanju uživo iz Vlade Srbije premijerka Srbije Ana Brnabić istakla je da je danas registrovano novih 17 slučajeva te da je ukupno 135 zaraženih. Prije nekoliko trenutaka zabilježen je i prvi smrtni slučaj.

“Imamo danas prvu ljudsku žrtvu. Riječ je o 59 godina starom građaninu iz Kikinde koji je bio smješten u Kliničkom centru u Novom Sadu. Dobio je korona virus od čovjeka čiji je sin bio u Milanu, a koji se i sam bori za svoj život. Ovaj čovjek je imao i brojne druge zdravstvene tegobe od kojih se liječio, pa nije korona virus jedini problem sa kojim se borio. Ovo je danas najveća i najgrublja opomena koliko je zapravo teška borba koja je pred nama i sa kojom se nosimo”, istakla je Brnabić.

Pozvala još jednom da se poštuju zakonske mjere Vlade Srbije. Kazala da je 135 građana zaraženo, da je 64 njih u kućnoj izolaciji. Od zaraženih je 8 osoba na respiratorima, a od toga je jedna izgubila život.

Tim povodom uslijedile dodatne pooštrene mjere.

“Od sutra u 20h prestaje javni prijevoz na čitavoj teritoriji Republike Srbije. Od nedjelje u 20h zatvaraju se kafići, restorani i tržni centri. U ovom trenu je opasnost suviše velika, pritisak na naše ljekare je prevelik. Dozvolićemo dostavu hrane. Sutra između 19 i 20 časova očekujemo veliku pošiljku iz Kine”, kazala je ona.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: Tanjug

Previous articleReakreditovana psihologija na Internacionalnom univerzitetu
Next articlePreko 60 Sandžaklija zarobljeno u međuzoni između Austrije i Mađarske