Home Rubrike Vijesti Mladi volonteri u Prijepolju za primjer drugima

Mladi volonteri u Prijepolju za primjer drugima

441

 Opština Prijepolje se za sada dobro nosi sa vanrednom situacijom. Statistički podaci govore da još uvijek nije zabilježen niti jedan slučaj oboljelih od korona virusa. Policijski čas za sada se dobro poštuje. Radnici JKP Lim pere i dezinfikuje ulice u Prijepolju i Brodarevu i gotovo da nemaju radno vrijeme. Mladi su posebno dali podršku Crvenom krstu kroz volonterski rad. Među volonterima i predstavnici lokalne samouprave. Samir Tandir izjavio da je sada jako važno sve podjele i razlike ostaviti po strani i u kriznoj situaciji biti jedna strana kako bi senajugroženijim kategorijama pomoglo da što lakše izađu iz krize prouzrokovane pandemijom.

Mladi su oduvijek bili pokretači svih pozitivnih vrijednosti. Na raspolaganju su od prvog dana vanredne situacije svim građanima, pogotovu onim iz krizne kategorije. Poručuju da je tvoje samo to što od sebe daš. Pozvali su sve društveno odgovorne organizacije i pojedince da im se pridruže u zajedničkoj borbi.

Vlasnik prodavnice Ananas S Sadmir Jakupović ističe da je Prijepolje dobro snabdeveno namirnicama, te da će on vršiti besplatu dostavu namirnica građanima starijim od 65 godina.

Na trećoj opštinskoj sjednici vanrednog štaba je donijeta odluka da se skraćuje radno vrijeme do 15h ugostiteljskih objekata, jer je primjetno da se veliki broj sugrađana, pogotovo mladih, nalazi u ugostiteljskim objektima, gdje ih ima više nego što je propisano uredbom. Obaveza svih vlasnika ugostiteljskih objekata je da istaknu radno vrijeme i broj gostiju koji mogu boraviti u isto vrijeme. Druga važna odluka je obaveza da vlasnici radnji, lokala, stanara zgrada dezinfikuju prostor i enterijer. Javno komunalno preduzeće je dužno da dezinfikuje  ulice, trotoare, kao i trgove u gradu uz prisustvo veće koncentracije hlora.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

Previous articleJKP “Gradska čistoća” pere i dezinfikuje ulice Novog Pazara u policijskom času
Next articleMuftijstvo sandžačko na raspolaganju vladi Crne Gore u borbi protiv korona virusa