Home Vijesti Formiran kontakt centar SPP-a za pružanje pomoći starijim osobama

Formiran kontakt centar SPP-a za pružanje pomoći starijim osobama

752
0

Nakon zasijedanja štaba Stranke pravde i pomirenja, donijeta je odluka o zatišju svih političkih aktivnosti Stranke pravde i pomirenja i svi kapaciteti stranke u narednom periodu će biti stavljeni na raspolaganje trenutnoj situaciji koju imamo sa korona virusom.

Predsjednik Mladih Stranke pravde i pomirenja, Edin Numanović istakao da je formiran call centar na koji se mogu javiti stariji sugrađani koji ne mogu napuštati svoje domove.

“Ovdje će biti formirani timovi sastavljeni od omladine, Ženske mreže i drugih aktivista Stranke pravde i pomirenja, koji će našim sugrađanima nakon njihovog javljanja dostavljati potrebne namirnice, lijekove, sanitetski materijal na kućnu adresu, sa fiskalnim računom. Ja pozivam sve naše sugrađane da se jave u ovaj naš call centar koji će raditi u periodu od 8 do 12h, to je prvi termin i svim ljudima koji se jave u tom terminu će im biti dostavljene potrebne namirnice, sledeći termin je od 12 do 15h i od 15 do 18h. Broj telefona za Novi Pazar na koji treba da se jave naši sugrađani jeste 060 889 2012.”

Naglasio da će pored Novog Pazara ovakvi call centri biti formirani i u drugim sandžačkim gradovima.

“Znam da u našoj čaršiji postoje tradicionalne porodične vrijednosti gdje malo naših starijih sugrađana žive sami ali opet mi smo grad prepoznatljiv po humanosti i susretljivosti i zbog toga hoćemo da budemo na raspolaganju svima onima koji su sami i koji ne mogu da napuste svoj dom.”

Apelovali na sve sugrađane da se pridržavaju preventivnih mjera, ističući da će im omladina biti na raspolaganju.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA