FK Jasen iz Brodareva spremno dočekuje nastavak sezone

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Lijepa sportska priča dolazi nam iz Brodareva. FK Jasen lična karta je Brodarevaca, gdje se fudbal oduvijek volio i cijenio. Onda kada je klub spao na teške grane, Brodarevci su iz svojih džepova davali kako bi se sakupio novac za osnovne troškove kluba. Zahvaljujući njihovom borbenom karakteru uspjeli su iz Zlatiborske okružne lige da se plasiraju u veći rang – Zonu Zapadno-moravsku. Među klubovima sa ozbiljnom fudbalskom historijom i mnogo većim budžetima i boljim uvjetima oni zauzimaju 6. mjesto, što je zlatna sredina ovog ranga takmičenja. Trener Nebojša Ružić za svoje igrače i upravu ima samo riječi hvale. Njihova ljubav prema klubu i fudbalu veća je od svega.

Nekadašnji prvotimac Jasena, sada i predsjednik kluba Edib Žigović zahvalio se predstavnicima lokalne samouprave na posjeti. U ovaj klub se mora još više uložiti, jer služi na ponos svima u prijepoljskom kraju.

Kandidat za predsjednika opštine Samir Tandir obećao je da će učiniti sve da se odradi tribina i drenaža na ovom terenu, jer je to minimum onoga što ovi igrači i ovaj dio Prijepolja zaslužuju.

Iako pretrpjeli nekoliko izostanaka ključnih igrača, u prvom meču u nastavku sezone protiv Sloge iz Bajine Bašte koja se nalazi na trećem mjestu ovog vikenda zabilježili su minimalnu pobjedu.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img