Home Vijesti Državni sekretar Redžepović o gorućim problemima u Tutinu

Državni sekretar Redžepović o gorućim problemima u Tutinu

307
0

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, socijalna i boračka pitanja, predsjednik OO SPP-a, g-din Zaim Redžepović u emisiji “Bosančica” istakao goruće probleme u Tutinu. Ističe da su poražavajući statistički podaci kada se radi o kvalitetu vode, koja je direktno povezana sa brojnim oboljenja na teritoriji opštine Tutin.

To ne pričam napamet. Voda nije hemijski niti bateriološki ispravna kako oni kažu, za ljudsku upotrebu. Može da se provjeri koliko je uputa traženo za Beograd posebno u tom periodu. Sa druge strane, godinama je odvajano iz budžeta, a koji nije mali niti skroman, za sredstva koja su trebala da reše taj problem. Političari u Tutinu se vodom bave i zanimaju samo pred izbore, drugačije ne. Taj problem sa vodom može da se reši. Samo treba da uskratimo krađu u Tutinu a koja je neverovatna i biće para da rešimo problem. Po programu naše stranke, SPP-a, jeste da istog dana ako budemo i kada budemo preuzeli vlast, mi ćemo to rešiti. Postoje dva načina, prvi način jeste da se ne plaća voda uopšte dok ne bude ispravna jer nisu dužni građani plaćati vodu koja nije ispravna a to su godinama platili, ili drugi način da se smanji cijena vode jer tehnički nije ispravna a cijena je preozbiljna. Oni imaju nepresušni izvor,  uzimaju ozbiljan novac za to i samo od čistog nerada, ta voda nije ispravna za piće. Mi ćemo biti mnogo odgovorniji. Ne vidim kako da se drugačije uđe u ovaj problem. U drugim gradovima vojska dolazi i stupa na snagu kada je takav problem, i nema razloga da se ne misli da ne bi i u Tutin došli. Iz Tutina se autoritet trošio samo kada se zvala žandarmerija da se zabrani Ceriću da dođe i slično. Ovo pitanje vode može i mora da se reši jer je to“.

Grad Tutin je bio prepušten sebi kada je u pitanju otpad i njegovo odnošenje.

“Napravljena je veštačka kriza. To je jednostavno ispalo da grad Tutin ne može se brani od smeća. Napravljena je situacija gdje je mogao svako da uradi šta hoće pa se pametni sjete i angažuju firmu negdje daleko iz Srbije a koja se plaća ozbiljno i plus građani plaćaju. Sada ispada da mi u Tutinu nismo sposobni da imamo jedno preduzeće koji to može raditi. Ne volim da pričam o problemima a da ne istaknem šta mi kroz naš politički program planiramo da uradimo. Kada mo budemo na vlasti, prvo ćemo ispitati taj ugovor sa tom firmom do detalja. Sve mora biti u skladu sa zakonom ali ne mogu da vjerujem da Opština Tutin ne može od nekih svojih preduzeća napravi način i pokrene da se bazi ovim poslom. Imamo i kapaciteta i radne snage. Uvjeren sam da se za manji novac može dobiti čak i bolji kvalitet”.

Zajedno sa Ministrom Đorđevićem smo uz inicijativu SPP-a, radili na tome da se nekadašnji dom za stara lica i lica ometena u razvoju u Tutunu izmjesti van grada  dodao je g-din Redžepović.

“Rezultat koji je vrlo konkretan jeste da imamo odobrena novčana sredstva za projektnu dokumentaciju i rešenje i to se sve radi i tender je u toku. Imamo preozbiljnu priču da se taj novi dom gradi na mjestu Godovo. To ne znači da će taj jedan dom biti premješten na drugo mjesto, osim boljih uslova, to će značiti i nove kapacitete u tom pogledu kao i nova radna mjesta, a to je naš zadatak i naš posao”.

SANA – Z.B.