Home Vijesti Oformljen odbor SPP-a za Holandiju

Oformljen odbor SPP-a za Holandiju

753
0

Uz koordinaciju člana predsjedništva Stranke pravde i pomirenja Ljutvije Balkana i člana glavnog odbora stranke Asmira Bihorca oformljen je odbor SPP-a za Holandiju. Na čelu odbora postavljen je Enes Nuhović.

Veliki broj Bošnjaka izrazio je interesovanje za uključivanje u predizborni ciklus i davanje podrške i doprinosa Stranci pravde i pomirenja na čijem je čelu akademik Muamer Zukorlić.

Ideja Stranke pravde i pomirenja jedina je originalna, iskrena i čista, te kao takva produhovljena i sa autentičnom ponudom za sve Bošnjake. Politike koje su na sceni domovinskog prostora pune tri decenije nisu dale gotovo nikakvog pomaka, a za rezultat imaju loše životne prilike u svakom segmentu i sve više iseljavanja mladih ljudi iz Sandžaka usljed lošeg standarda života i perspektive za afirmaciju pozitivnih vrijednosti. Korjenite promjene su, poručuju iz holandske centrale, neophodne pod hitno.

Od izuzetnog značaja da se što veći broj Sandžaklija u dijaspori prijavi u najbližim konzularnim predstavništvima u svom okruženju kako bi time stekli mogućnost glasanja u inostranstvu, ukoliko nisu u mogućnosti krajem aprila boraviti i glasati u Sandžaku.

Narednih dana Odbor će raditi na kontaktiranju još većeg broja Bošnjaka u Holandiji koji žele biti dio SPP-a.

SANA – Hamza Škrijelj