Home Vijesti U Briselu oformljen odbor SPP-a za Belgiju

U Briselu oformljen odbor SPP-a za Belgiju

1097
0

Dana 11.03.2020. godine u jednom od evropskih centara Briselu oformljen je odbor SPP-a za Belgiju. Bošnjaci sa svih krajeva te zemlje okupili su se kako bi dali podršku Stranci pravde i pomirenja na predstojećim izborima u Sandžaku i Srbiji zakazanim za 26. april ove godine.
Sastanku su prisustvovali član Glavnog odbora Stranke pravde i pomirenja Asmir Bihorac kao i predsjednik Sandžačke biznis asocijacije Šefadil Ličina.
Izabrani odbor za Belgiju imaće u narednim danima zadatak da umreži sve simpatizere te stranke na jednom mjestu te da učini sve neophodno kako bi Bošnjaci znali na koji način glasati iz dijaspore, ukoliko ne budu u prilici boraviti u domovini na danu glasanja.
Ideja stranke pravde i pomirenja nema alternativu, poručeno je sa skupa, a promjene u svim segmentima društva moraju nastupiti što prije.
Ovo je jedina iskrena i ideja bez kalkulacija vođena prvim čovjekom akademikom Muamerom Zukorlićem, te se s’ toga mora na najozbiljniji način prihvatiti emanet koji će doprinijeti sveopćem boljitku života novom političkom kulturom koja dolazi, poručuju iz Brisela.
U narednim danima Odbor će krenuti sa međusobnim umrežavanjem i radu na terenu.

SANA – Hamza Škrijelj