Home Rubrike Vijesti Fudbalska akademija AS – jedan od najvećih rasadnika talenata u državi

Fudbalska akademija AS – jedan od najvećih rasadnika talenata u državi

626
0

Novi Pazar oduvijek je bio poznat kao grad mladosti i sporta, u kojem je uvijek prednjačio po popularnosti fudbal. Akademija fudbala AS na čelu sa dr. Ademom Preljevićem duži niz godina sinonim je za izvoz najvećih igračkih talenata iz Novog Pazara. Kao takva, ova akademija dobila je niz posebnih priznanja, a do sada imala je skoro 20 reprezentativaca. S’ tim u vezi ostavrena je saradnja sa brojnim skautima i najvećim fudbalskim pogonima u državi, pa tako mnogi Asovci sada brane boje Partizana, Spartaka, Vojvodine. Sjedišta trenažnog centra su Sportski kompleks Šutenovac, te sportski centar Luna, a tu su i isturena odjeljenja akademije AS u Selakovcu, Požegi i Ribariću. Akademija okuplja ukupno 290 dječaka, a stručni tim čine menadžer akademije i koordinator dr. Adem Preljević, šef stručnog štaba Nermin Vejselović, te treneri saradnici Fahrudin Aličković, Edin Dazdarević, Bećir Jusufović, Emir Koca, Emir Dreković i Merdan Curić. Posjetili smo ih na treningu za uzrasne kategorije mlađih pionira i petlića, te u pravoj domaćinskoj atmosferi i uz prijatan ambijent razgovarali sa prvim ljudima ove akademije. Fahrudin Aličković, nekada igrač Novog Pazara ističe da je ova akademija dokaz da je Novi Pazar uvijek imao velike igrače, te da mu nikada nisu trebali igrači sa strane.

Šef stručnog štaba Nermin Vejselović kao jedan od ključnih faktora fudbalskog razvoja dječaka navodi povejrenje između roditelja i trenera. Uzajamnim poštovanjem i povjerenjem, uz talenat jednog dječaka može se učiniti mnogo, što je ova akademija uspjela sa nekoliko svojih dječaka koji su danas internacionalci.

Menadžer akademije i njen koordinator dr. Adem Preljević poručuje da je trenažni proces pred nastavak sezone protekao odličnim ritmom i da su svi igrački pogoni spremni da daju svoj maksimum za vrh tabele.

Cijelu reportažu pogledajte u večerašnjem izdanju emisije “Iz svijeta sporta” na STV sa početkom od 19:30h.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

Previous articleMuftija Dudić primio delegaciju Ambasade Kanade
Next articleProglašena lista SPP u Tutinu pod rednim brojem (1)