Home Rubrike Vijesti Tandir – Agendom 2020/2024 preuzimamo odgovornost za održivi razvoj Prijepolja

Tandir – Agendom 2020/2024 preuzimamo odgovornost za održivi razvoj Prijepolja

585
0

Gost emisije “Bosančica” na Sandžak televiziji bio je potpredsjednik Stranke Pravde i pomirenja Samir Tandir. Najavio je predstavljanje Agende 2020/2024 dokumenta razvoja za opštinu Prijepolje. Ističe da iako je u pitanju radna verziju Agenda sadrži konkretan plan održivog razvoja.

“Za ove izbore smo pripremili Plan razvoja 2020/2024 i to ćemo prezentovati u ovoj kampanji. Mi smo bili pokretačka snaga i na taj način želimo da se razlikujemo. Ujedno, ako sebe neko deligira i želi da vodi lokalnu samoupravu, on mora ponuditi jedan zaista sveobuhvatan plan ravoja a ne sa flejerima od pet tačaka. Ako hoćete da vodite cio sistem, mora postojati dokument koji će građanima objasniti sve i sve segmente društva pokriti sa objašnjenjem kako će sve biti realizirano. Sve to mora obuhvatiti ekonomiju, infrastrukturu, socijalna pitanja, investicije, ulaganja, urbanizam, obrazovanje, kulturu i sport. Morate sve segmente društva pokriti”.

Ujedno, gradjanima ce biti dostupna knjiga izvestaja o aktivnostima za period 2016/2020.

“Znate i sami, stranke rade brošure šta su i koliko toga uradili, ali mi ćemo izdati jednu knjigu izvestaja o aktivnostima za period 2016/2020. Izvještaj građanima koji su nas birali. Šta je realizovano i koliko to košta”.

Osvrnuo se na rad stranke, njenu omladinu, rad, autentičnost.

“Mi smo najjača, najorganizovanija i najkorektnija stranka i to mogu čak priznati i protivnici, jer smo uneli pobjednički, mladalački duh. Generacija mladih političara, koji će sada stasati za izbore. Ja pitam sve, na koga je budućnost, da li je na omladinu ili na stare predstavnike. Stranka gdje se tačno zna šta i ko treba da radi, stranka visoko moralnih, čestitih, moralnih i odgovornih ljudi. Tamo gdje je pripadnik SPP-a radio u lokalnoj samoupravi, tamo je sve funkcionisalo kako treba. Poznata je naša mladalačka energija i pobjednički duh jer mi smo ubedljivo najmlađa stranka kada se radi o Prijepolju”.

Zakljucuje da je najbolji dokaz da gradjani vjeruju u SPP i akademika Zukorlica, sama podrška, pa su prvi u Prijepolju predali listu za učešće na lokalnim izborima.

SANA – Z.B.

Previous articleNovi Pazar se zadužuje 180 miliona dinara
Next articleSPP prva predala listu u Tutinu