Home Rubrike Vijesti SPP prva predala listu u Tutinu

SPP prva predala listu u Tutinu

1490
0

 

Stranka pravde i pomirenja predala je Opštinskoj izbornoj komisiji izbornu listu kandidata za izbor odbornika Skupštine opštine Tutin. Izbornu listu “Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja” sa 1400 potpisa podrške u pratnji građana i funkcionera SPP-a, predao je sekretar OO SPP u Tutinu Omer Đondić.

Đondić sa ponosom istakao da je SPP prva predala listu za učešće na lokalnim izborima u Tutinu, zahvalivši svima koji su dali svoj potpis.

– Sa zadovoljstvom obavještavamo javnost da smo danas ispred SPP-a predali izbornu lsitu kandidata za lokalni parlament, za predstojeće lokalne izbore 26. aprila 2020. godine. Ističemo da smo ekspresnom brzinom prikupili 1400 potpisa podrške naših sugrađana i evo danas najradosniji, sa svim zakonksim i propratnim dokumentima, u našem gradu prvi predajemo listu sa ciljem da ako Bog da prvi i nakon izbora ovdje proslavimo. Ono što je neminovno jeste najbolja lista kandidata i ovaj put jedini i jedina stranka nominujemo i predsjednika opštine, mislim da niko nema bolje kandidate i da doista ovaj put i taj naš kvalitet i kvalitet cijele liste ali čovjeka koji je vodi će presuditi da ljudi shvate i daju podršku ovoj listi.

Predsjednik Mladih SPP Tutin Haris Šaljić istakao da Stranka pravde i pomirenja građanima nudi novi koncept i politiku.

– Najprije želim da se zahvalim omladincima koji su neumorno radili, konstantno zvali ljude, pozivali da dođu i daju svoj glas i podrže ovu listu. Zbog čega je važan uticaj omladine u našoj stranci može se vidjeti po našoj listi koja je izuzetan spoj mladosti i iskustva. Mi ćemo raditi neumorno, kao što smo radili za predaju liste, radićemo za našu omladinu i spriječit ćemo odlazak naše omladine tako što ćemo im pružiti priliku od kulture do privrede u svim mogućim poljima. Nadam se da ćete nas podržati na izborima i da ćemo zajedno sa vama od 26. do 27. aprila slaviti i krenuti u promjene, krenuti da poboljšamo naš grad i krenuti samo pravo naprijed.

Podsjećamo da će parlamentarni i lokalni izbori biti održani 26. aprila.

Previous articleTandir – Agendom 2020/2024 preuzimamo odgovornost za održivi razvoj Prijepolja
Next articleIstraživanje javnog mnjenja – Tandira za predsjednika opštine Prijepolje