Home Rubrike Vijesti Elzan Bibić – sportsko čudo koje je sa upalom pluća pobjednik Balkanskog...

Elzan Bibić – sportsko čudo koje je sa upalom pluća pobjednik Balkanskog prvenstva

567

Mladost i sport u Novom Pazaru zaista pišu romane. Sportsko čudo imena Elzan Bibić ne prestaje da sve mlade i zaljubljenike u sport čini ponosnim. Nakon što je u samo nekoliko dana rekordom na rekord oborio najbolje rezultate države u dvorani na 1500 i 3000 metara stare preko tri decenije tri noći uoči Balkanskog prvenstva u Turskoj Elzan Bibić dobiva jaku upalu pluća i visoku unutrašnju temperaturu. Sportski inat momka sa Pešteri, najboljeg srednjeprugaša kojeg Srbija ima proradio je, pa su na kocku stavljeni svi prethodni uspjesi. No, kako smo to od njega i navikli, stegao je zube i bez ikakve pripreme prethodnih dana istrčao trku za srčani udar. Vidjeli smo sve, od posljednjeg mjesta u skupini do zaista do tada neviđene završnice, gdje u fotofinišu postoji samo jedan takmičar koji se poput feniksa iz pepela diže i prolazi prvi kroz cilj. Naš Elzan sada se oporavio, vratio treninzima, jer su veliki iskoraci pred njim. Uz prvu jutarnju kahvu razgovarali smo o, sada već složenim utiscima minulih trka. Ističe da je ponosan i da je ovo podstrek za još jači tempo.

Niko ga bolje ne poznaje od njegovog trenera Rifata Ziljkića. Niko nikad nije ni vjerovao više u njega do njegovog trenera kojem upućuje najveću zahvalu. Čudesno je ono što je u Turskoj uradio, kaže Ziljkić. Za njega, dodaje, ne postoji nemoguće.

Atletski sudija i veliki prijatelj kluba dr Enis Jerebičanin ističe da se još ranije, tada iza skromnog i povučenog dječaka oduvijek krila sportska zvijer.

Selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković ponosan je na Elzana, ali i na cijelu plejadu tek nadolazećih mladih atletičara. Novi Pazar uvijek je imao, sada ima i uvijek će imati najbolje srednjeprugaše u državi, poručuje on.

Cijelu reportažu uz prvu jutarnju kahvu pogledajte u večerašnjem izdanju emisije “Iz svijeta sporta” na STV sa početkom od 20h.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

Previous articleProglašena lista SPP-a za lokalne izbore u Novom Pazaru
Next articleNovi Pazar se zadužuje 180 miliona dinara