Prva izborna lista u Prijepolju: Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja”

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Gost emisije “Bosančica” na Sandžak televiziji bio je potpredsjednik Stranke Pravde i pomirenja Samir Tandir. On se osvrnuo na trenutno političku situaciju u Prijepolju. Istakao da je SPP prva predala listu za učešće na predstojećim lokalnim izborima, te da na glasačkom listiću biti broj jedan.

“Predati listu za manje od 24h je stvar prestiža. Svi ljudi koji se bave politikom, skupiti dovoljan broj potpisa, tehnički sve to obraditi, pravno organizirate i listu pripremite, znaju da je zahtjevan posao. Mi smo krenuli oko 9h ujutru sa prikupljanjem potpisa i oko ponoći smo prikupili. To je zaista jedan ogroman posao, za mene čak najteži posao u kampanji, posle 10 godina aktivnog djelovanja i rada u politici. Taj postupak prikupljanja potpisa za listu, on je tehnički najizazovniji. Više različitih segmenata organizacije mora perfektno da funkcioniše. Baza mora aktivno raditi na dovođenju ljudi, morate imati jak informatički tim koji može sve to brzo obraditi i prema zahtjevima izborne komisije sve to složi. Ujedno i potkovan pravni tim koji dokumentaciju za svakog odbornika pripremi i da listu odbrani pred izbornom komisijom ali i logistiku koja sa teritorije jednog grada, mora da dovodi ljude jer više ne bi trebalo da ima ni lične karte niti razni potpisi. Mi smo to sve radili apsolutno po zakonu, i to javni bilježnik koji je bio u našoj kancelariji, može to potvrditi”.

Dobar tim je ključan u svakom smislu, posebno u izbornim danima, dodaje Tandir kao i to da je ponosan na svoj tim koji je radio punim kapacitetom, adekvatno i po propisima.

“Zaista sam fasciniran stepenom organizacije, koji smo napravili u našoj stranci. To je tim ljudi, različitih generacija. Čestitam im. Mi ćemo ako Bog da u Prijepolju biti najjača stranka, pobjedit ćemo na izborima i imat ćemo najveći broj odbornika. Tada ćemo sa legitimnim predstavnicima srpskog naroda, formirati i koalicionu vlast”.

Kada pogledate kako su liste predate, u 90% slucajeva je u pitanju koalicija, rekao je Tandir, ali je SPP prva lista koja je uzela broj jedan a ne pripada nijednoj koaliciji.

“Mi smo prva lista koja je uzela prvo mjesto, a da nije u koaliciji već nastupa samostalno. Sve u cilju mjerenja našeg uspjeha ali i to da li možemo sami djelovati. Uzmite u obzir i resurse sa kojima smo raspolagali, jer nije isti resurs kada imate čelne ljude i kada imate dvije funkcije u lokalnoj samoupravi. Svi su se prijavljivali u okviru koalicije ali mi smo prvi i prvi ćemo ostati”.

Diskurs naše stranke se nije promjenio nikada. Ostali smo autentični i predani a to je ključna nota SPP-a, kazao je gospodin Tandir.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img