Home Vijesti Formiran Odbor ženske mreže SPP-a u Hanoveru

Formiran Odbor ženske mreže SPP-a u Hanoveru

1180
0

Povodom predstojećih izbora u Srbiji i Sandžaku formirana je Odbor ženske mreže Stranke pravde i pomirenja za sjeverni dio Njemačke, sa sjedištem u Hanoveru. Sjednici prisustvovali član predsjedništva stranke Ljutvija Balkan, član glavnog odbora stranke Asmir Bihorac, kao i član glavnog odbora za dijasporu Emina Čolović.
Tom prilikom istaknuto da je žena stub porodice kao osnovne ćelije društva.
Stranka pravde i pomirenja od samog starta se zalaže za rodnu ravnopravnost i daje priliku ženskoj populaciji da učestvuju na svim poljima široke lepeze društvenih aktivnosti.
Ovaj odbor će u predizbornom ciklusu imati zadatak da okuplja ženski dio populacije oko ideje Stranke pravde i pomirenja kako bi se dao još veći doprinos omasovljenju ovog pokreta i samim tim uvezale žene u dijaspori sa vrhom Ženske mreže stranke sa sjedištem u Sandžaku.

Na spomenutom sastanku prisutne aktivistkinje upoznate su sa pravcima djelovanja stranke u predizbornoj kampanji i nakon nje.
Svi su bili složni da je pravo vrijeme da se dogode promjene na političkoj sceni u Sandžaku, te da ideja pravde i pomirenja zajedno sa prvim čovjekom stranke dr. Muamerom Zukorlićem nema alternativu.

SANA – Hamza Škrijelj