Formiran Odbor SPP-a u njemačkoj regiji Baden-Virtenberg

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Dana 08.03.2020. godine formiran je Odbor Stranke pravde i pomirenja za njemačku regiju Baden-Virtenberg sa centralom u glavnom gradu regije Štutgartu.

Odbor će biti zadužen da uvezuje Bošnjake te regije koji su još ranije Stranku pravde i pomirenja prepoznali kao ključni faktor za korjenite promjene u Sandžaku povodom predstojećih lokalnih, parlamentarnih i pokrajinskih izbora u Srbiji zakazanim za 26. april ove godine.
Bošnjaci ove regije moći će, posredstvom zaduženih ljudi ispred Odbora da se informišu u proceduri glasanja u Njemačkoj, ukoliko nisu u mogućnosti boraviti na svom domovinskom prostoru na danu izbora.

Istaknuto da je ideja čiji je nosioc predsjednik SPP-a akademik Muamer Zukorlić jedina ispravna, iskrena i čista sa jasnim ciljem da se u Sandžaku dese promjene koje će doprinijeti boljem životu građana u svakom smislu.

Narednih dana Odbor će raditi na kontaktiranju velikog broja Bošnjaka u ovoj njemačkoj regiji kako bi svaki, ponaosob, upoznao proceduru glasanja. S tim u vezi radiće se i na organiziranju kolektivnog odlaska u Sandžak u izbornom danu.

SANA – Hamza Škrijelj

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img