Home Vijesti Problemi s vodom žitelja naselja Mur u Novom Pazaru

Problemi s vodom žitelja naselja Mur u Novom Pazaru

203
0

Voda u naselje Mur stigla tek jutros. Mještane brine to što se voda isključuje kako bi pritisak imali građani centra grada mada ni tu stanje nije ohrabrujuće pogotovo za stanare na višim spratovima. Inače, priča ista, svaki put s novim padavinama vodosnabdijevanje postaje otežano zbog visokog nivoa zamućenosti vode.

 

Onda stave nas u redukcije da bi građani u Centru imali vodu. Međutim, ako dođe do obilnijih padavina onda ni građani u centru grada neće imati vode jer nadležne službe ništa nisu uradile da srede filtersko postrojenje, obezbijede dovoljan protok čiste vode kako bi kompletan grad imao vodu, kaže Sead Šaćirović mještanin

Pritiska nema već desetak dana.

Ima pomalo vode ali nema pritiska i ne može vruća da krene iz bojlera. Primiče se Ramazan a oni tad imaju običaj da ukidaju vodu. 

 

Rukovodilac filterskog postrojenja Rifat Rašljanin kaže da se snabdijevanje stabilizuje i da je za razliku od prethodna dva dana kada je bila zmućena  voda sa česme  danas bakteriološki i hemijski ispravna.

 

I ono što još brine stanovnike naselja Mur je da nema obilježen pješački prijelaz. Dobro je poznato da djeca svakodnevno idu u vrtić, u Školu Kur’ana, u džamiju, svojim kućama. Najbliži pješački prijelaz udaljen je oko 300 metara mada da bi se i do njega došlo  nema trotora.