Home Vijesti Početak djelovanja Ženske mreže SPP-a u dijaspori

Početak djelovanja Ženske mreže SPP-a u dijaspori

227
0

Žensku mrežu SPP-a u dijaspori, čine hrabre, odvažne, obrazovane, poštovane žene koje znaju šta hoće istakla je jedna od koordinatorki gospođa Čolović. Sve njih je okupila zajednička ideja za pravdu, pomirenje i bošnjačko jedinstvo. Dodaje, da je ovo početak djelovanja i da je u planju formiranje odbora širom dijaspore.

Do sada je Ženska mreža SPP-a u dijaspori djeluje pozitivno i mi smo zadovoljni. Uskoro ćemo oformiti Odbor u Hannoveru, zatim u Minhennu. Trenutno radimo na tome da što više angažujemo naših žena iz dijaspore a koje vode porijeklo iz Sandžaka”.

Naglašava da uloga žene u SPP-u nije i nikada neće biti samo kvota i zakonska obaveza.

Trenutno, naši dalji planovi i ciljevi jesu da što više razvije mreža i da se što više ljudi priključi mreži. Iskoristiću priliku da pozovem sve žene, majke, sestre, ćerke da se priključe SPP-u i Ženskoj mreži, da daju podršku jer smo tako jače”.

To su sve žene, majke, sestre, profesorice, ljekarke, žene u zrelim godinama, odlučne da sebi, svojoj djeci i prijateljima pomognu krčiti put za svoj život i sigurnu egistenciju, završava jedna od koordinatorki Ženske mreže SPP-a u dijaspori, gospođa Čolović.

SANA – Z.B.