Novi Pazar: Deponija smeća pred Školom Kur’ana

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Sramotna slika ispred Škole Kur-ana Časnog u Novom Pazaru gdje su još u okruženju i Ženska medresa i Bor džamija. Gomile smeća koje noću donose sugrađani.

 

To je velika deponija smeća. Možemo pohvaliti ljude koji rade u komunalnoj službi da redovno odnose ali ovdje su bila i dva plastična kontejnera ali su ljudi zapalili pepeo i kontejneri su se zapalili. Želimo još jednom podvući i zamoliti sugrađane da ne donose otpad iz svojih kuća, kaže Džemil Destanović sekretar Škole Kur’ana časnog

Da očiste smeće pomaže i komšija koji kaže da od smrada ni prozor ne može otvoriti.

Učenici ŠKole Kur’ana dolaze i kako će pored ovog smeća. Uzeo sam lopatu da očistim. Skoro se kontejner zapalio a auto je bio pred. Da nisam video i izletio iz kuće zapalio bi se. Svi će da me podrže da se makne ovaj kontejner ispred džamije i Škole Kur’ana. Ovo je sramota i bruka iz cijelog grada dolaze i bacaju smeće.

 

Napominju i da je nebrojeno puta tokom zimskog perioda zbog nesavjesnih građana moglo doći do požara. Kako ne bi voljeli u svojoj ulici i pored svojih prozora gledati gomile sreća tako, poručuju, ne činite to ni svojim komšijama.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img